День Європи у Вінниці: прямий фоторепортаж зі всіх локацій (ОНОВЛЕНО)

День Європи у Вінниці: прямий фоторепортаж зі всіх локацій (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 19 травня 2018 року, Вінниця святкує День Європи. Вже перекрили центральні вулиці. Наші журналісти працювали на місці святкування. Дивіться прямий репортаж з кожної локації.

Одинадцятий рік поспіль Вінниця відзначатиме День Європи. Програма трохи відрізнятиметься від попередніх років.

Цьогоріч на вінничан та гостей чекає музика на будь-який смак: від народної до симфонічної та року. Виступи майстрів гумору, фестивалі, фотозони та навіть балет. На святі будуть Президент України Петро Порошенко, Прем'єр міністр Володимир Гройсман та найтитулованіші гості, посли, депутати.

Відео дня

День Європи у Вінниці: що чекає на гостей у десяти зонах? (ПРОГРАМА)

Варто зазначити, для того, щоб створити людям безпечні умови для відпочинку перекриють центр Вінниці. Як їздитиме громадський транспорт, дивіться ТУТ.

Наші журналісти працювали на місці та вели прямий репортаж зі свята.

Майдан Незалежності  —14:00

 

Під час вітального слова до відкриття Дня Європи у Вінниці Петро Порошенко сказав: — Останній рік був для України особливим. Саме 17-го року, всупереч перешкоджанням країною агресором РФ, вступила в силу Угода про асоціацію з ЄС. Те, про що мріяли мільйони українців ми, нарешті, втілили в життя. А 11 червня минулого року Європа відкрила двері для українців започаткувавши безвізовий режим, задля якого було проведено понад 144 реформи, — сказав він. — Сьогодні Угода про асоціацію і безвізовий режим, є другим і третім нашим спільним досягненням. Перше – є побудова сильної, могутньої, ефективної, патріотичної і професійної української армії.

Президент України заявив, що сьогодні підписав наказ про відкликання усіх документів України з СНД.

— Нам там не місце, — зазначив Порошенко. 

Також Петро Порошенко додав, що Україна відкличе своїх представників з усіх статутних органів СНД.

 

Майдан Небесної Сотні —  «Україна вишивана» — 14:30

На площі Героїв Небесної сотні працює "український куточок". Представлені роботи кращих майстринь вишивальниць. Можна сфотографуватись з восьмиметровим рушником, працюють фотозони, на сцені виступають вокальні колективи.

По Соборній під час свята ходять прибиральники. Наталія і Маргарита розповідають, що цього року вінничани стали менше смітити в порівнянні з минулим.

Могилів-подільський прикордонний загін привіз на день Європи різноманітні засоби спостереження: від біноклів до квадрокоптерів. Біля столу черга з хлопчиків і чоловіків.

Центральний парк —  "Чемпіонат України з черлідингу" 

На стадіоні в Центральному парку тривав чемпіонат України з черлідингу. До Вінниці приїхали групи підтримки з Києва, Рівного, Львова та Білої Церкви. Протягом двох годин дівчата танцювали, виконували складні елементи з акробатики.

І наші — вінницькі «Вовчиці» отримали одразу і золото, і срібло! Доросла команда з черлідингу зайняла друге місце, поступившись киянкам з команди «Патріоти». Тоді як молодші «Wolves Junior» отримали золоту нагороду.

Фестиваль «Сила міст-5» ще триває у Центральному парку. На 16:00 анонсують встановлення рекорду України — вінницький стронгмен буде тягнути муніципальний автобус зі школярами.

Майдан біля «Пікової дами» —  Велогородок  

У Центральному міському парку Вінниці презентували велошколу — місце, де скоро діти зможуть безкоштовно навчитися їздити на велосипед. Навчатися їзді на велосипеді будуть на майданчику, що знаходиться ліворуч від Планетарію. Велосипеди будуть зберігатися у «Райдузі».

Площа Ліверпуль - 15:30

Офіційно День Європи у Вінниці вже відкрито і на площі Ліверпуль зібрались пооцінювачі англійської культури. Шекспірівські вірші під звуки волинок вже поширюється площею. 

Площа біля Планетарію —  16:00

Вінницький атлет Сергій Грачов поставив новий рекорд — за 57 секунд він протягнув 18 метрів автобус. Вага стронгмена — 78 кілограмів, тоді як автобус з дітьми важить понад 12 000 кілограм!

Сам чоловік запевняє, що до цього тренувався. А от чи побив він чийсь рекорд — не знає.

У автобусі, на час встановлення рекорду, сиділи 30 школярів.

 

Сергій подякував всім за підтримку та сказав, що незабаром встановить новий рекорд. Щоправда, де та що він буде робити — поки що тримає у секреті.

Вулиця Соборна - 17:00

На Соборній дуже багато фотолокацій. Серед нових цьогорічних живих скульптур - роботи. 

Навпроти ОДА, на Соборній, грає Вінбенд грає Френка Сінатру. Люди сидять на лавочках з піддонів. Перший ряд на трамвайних коліях:

Площа Європейська - "Ліга сміху"

Команди Ліги Сміху - Стоянівка та Загорецька Людмила Степанівна запалила вінничан та гостей міста тонким та своєрідним гумором:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Друг Неизвестный

    Порох с Гройсманом довели Украину до ручки а они им кланяются.
  • Вадим Данилов

    Нам всім дуже пощастило жити в такому чудовому місті!!! Свято було неперевершеним, дуже дякую всім хто залучався до проведення, організації.
  • Иванов Иван

    пока в жопе и с каждым годом все глубже
  • Задунайский Торонтуй

    Царь! Очень, приятно, царь! Очень приятно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up