Делікатні питання: Вінницьким школярам розказують про секс та наркотики

Делікатні питання: Вінницьким школярам розказують про секс та наркотики

В вінницьких школах розказують про те, що дорослим незручно розповідати дітям. Це такі теми, як наркотики, СНІД та секс. Саме тому більшість підлітків черпають інформацію від друзів та мають скривлене розуміння.

Чотири роки поспіль команда волонтерів Громадської організації «Полум'я надії» відвідує вінницькі школи із тренінгами Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ». Програма тренінгів затверджена Міністерством освіти України та викликає по всій країні позитивні відгуки. Так, наприклад, за опитуванням «АСЕТ» після тренінгів:

  • 95% школярів вважають курс корисним та цікавим
  • 98% батьків вважають курс ефективним
  • 98% вчителів вважають курс необхідним

В 2017 році проект тренінгів «Університет здорової молоді» був підтриманий Вінницькою міською радою в рамках міського бюджету та реалізований у співпраці із Департаментом освіти ВМР. В сіми школах серед восьмих класів проводились тренінги з 5-ти тем. Тренери обговорювали із школярами важливі аспекти побудови відносин у родині та різнобічно розбирали питання здорового способу життя та відмови від шкідливих звичок. Для сьомих класів проводились інтерактивні відеотренінги із дискусіями. Для педагогічних колективів – тренінги про особливості підліткового віку, для батьків – практичні поради під час тренінгу «Мистецтво любити».

«Дякую, що ви приходите! Батьки з ними не будуть про таке говорити, а я, як вчитель, не здатна викликати в них таку цікавість. Отже, дякуємо, за актуальний та необхідний матеріал», - дякує класний керівник восьмого класу у ліцеї №7.

Відео дня
blockquote>

 

 

Загалом сім тренерів провели 51 захід, якими вдалось охопити 1184 людини. Кожен восьмикласник отримав диплом про закінчення свого першого університету – здорової молоді.

Основною метою трененгів є дати підліткам, батькам та вчителям життєвостверджуючі цінності побудови довірливих відносин, в яких можна обговорювати усі теми. А головне – знаходити відповіді, які не зашкодять власному здоров'ю.

 

Наприкінці курсу команда «Полум'я надії» не прощається із школярами, з якими вже встигли створити дружні відносини. Усіх запросили до підліткового клубу соціально-активної молоді «Starboom».

Тепер вони разом готуються до щорічного «Фестивалю родини», вже за межами шкільних занять.

 

«Мені діже сподобались уроки з АСЕТ. Я дізналась багато нової інформації. Я і не знала, що в інтернеті може бути так небезпечно. Якщо чесно, такої цікавої інформації і про ВІЛ-інфекцію я не зустрічала. Також, я вирішила, що не хочу експерементувати, а буду чекати ту людину, з якою зможу створити родину на все життя. Я ніколи не курила, але тепер знаю, що можна сказати моїм знайомим. Особливо сподобалась тема про 5 мов любові, я поговорила про це із мамою, і нам стало простіше знаходити спільну мову!», - пише у відгуці учениця 8 класу.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Dima Gyzhko

    Дуже корисний курс занять, який допомагає багатьом молодим людям знайти відповіді на їх запитання!
  • Bohdan Beletskiy

    Дуж

    Bohdan Beletskiy reply Bohdan Beletskiy

    Дуже гарно що є такі заходи і така молодь, що розповідає підліткам про такі теми.
  • Колесникова Татьяна

    Дуже важливо говорити про все це з підлітками, адже батьки не завжди здатні порозумітися з дитиною в таких питаннях, і підліткам легше відкритися своїм одноліткам. Це добра справа для майбутнього нашої країни!
  • Валерий Коп

    Навіщо секс ставити у одну тему з наркотиками???

    Секс,- це не від'ємна складова життя (продовження роду)!

    А наркотики,- це антонім життю.

    Soj Stein reply Валерий Коп

    можливо, через те, що СНІД передається і через секс, і через голку. щось спільне таки є, але я не думаю, що на одному занятті було водночас дві різні теми, бо це було б вкрай тупо.

    Anni Chernicova reply Soj Stein

    Програма курсу передбачає 5 тем. Кожна з них розкриває окремі актуальні питання. "Моє здоров'є-моє майбутнє", "Я обираю кохання", "Профілактика ВІЛ,СНІД", "Безпека в Інтернеті", "Моя щаслива родина"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up