Запальним танцем під хіт ONUKA відкрили святкування Дня міста Вінниці

Запальним танцем під хіт ONUKA відкрили святкування Дня міста Вінниці
  • Цього дня, 14 вересня, Вінниці виповнюється 656 років! 
  • Святкування Дня міста урочисто відкрили танцювальним номером. 
  • А згодом міський голова Сергій Моргунов та «відомий вінничанин» (а саме так його представили) Володимир Гройсман висловили кілька побажань місту та вінничанам.

Близько 14.00 поблизу міськради стали збиратися сотні людей. Усі очікували урочистого відкриття свята та хотіли дізнатися, хто буде вітати городян зі сцени. А тим часом біля міської ради збиралися чиновники.

Серед них стояли вінничани та вже екс-урядовці: Андрій Рева, що обіймав посаду міністра соцполітики, Ігор Жданов — екс-міністр спорту, віце-прем’єр Володимир Кістіон.

Відео дня

У центрі був екс-прем’єр Володимир Гройсман, якому у Вінниці зробили теплий прийом.

Неподалік сцени гостей серед інших представників релігійних конфесій зустрічала делегація УПЦ МП на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Варсонофієм.

І Гройсман, і Моргунов радо віталися з усіма священнослужителями.

Владика Симеон та предстоятель Православної церкви України Епіфаній, який вранці очолив молебень з нагоди Дня міста, прийшли на свято пізніше

Надалі для глядачів виступили з танцювальним номером під пісню ONUKA — «Це моє місто».

А потім до слова запросили міського голову Сергія Моргунова.

— Наше місто найкраще у всьому світі. А наше місто — це ми всі, вінничани. З кожним роком місто стає кращим і охайнішим. Ми далі ремонтуємо дороги, утеплюємо дитячі садочки та школи. У цьому році розпочали реконструкцію «СКА» з 25-метровим басейном. Ми продовжуємо будувати школу в мікрорайоні Поділля, кардіоцентр на Вишеньці, корпус лікарні швидкої медичної допомоги на Київській.

До Дня міста наші комунальники здали комплексну реконструкцію вулиці Замостянської. До кінця року завершимо реконструкцію вулиць Лесі Українки, Данила Нечая, Черняховського!

Учора ми заклали початок будівництва найбільшого у світі заводу по виробництву спортивного обладнання для зимових видів спорту компанії HEAD. А сьогодні багато-багато людей працюють, щоб створити гарний настрій та достойно відсвяткувати наш День народження. Подякуємо їм!

Я бажаю вам всім сьогодні максимально позитивних емоцій та гарного настрою. Зі святом Вінниця! — каже Сергій Моргунов

Уперше за три роки Володимир Гройсман приїхав до Вінниці не в ролі прем'єра. Моргунов запросив його на сцену і представив як «відомого вінничанина, людину, що багато зробила для Вінниці та інших міст та містечок всієї України».

— Доброго дня, дорогі вінничани та гості нашого прекрасного, світлого міста! Для мене завжди було і залишається великою честю мати можливість звернутися до вас зі словами привітання. Особливо, коли йде про День народження Вінниці.

Ми бачимо як місто змінюється. Але я точно знаю, що в майбутньому ці зміни будуть ще більш помітними та відчутними. Чого б хотілося отримати кожному з нас? Добробут, мир, спокій, можливості нормально вчитися і добре працювати, закладати нові традиції. Усе це сьогодні відбувається у Вінниці. Тому я хотів би побажати кожному з вас: миру, злагоди, добробуту. 

Сказати про те, що в моєму серці Вінниця займає особливе місце: де б я не був, у цей день, я завжди у Вінниці; де б я не був — завжди Вінниця зі мною. Щоб я не робив, я завжди думаю, а щоб я зробив ще для Вінниці.

Усе те, що ми маємо сьогодні: це праця сотень тисяч вінничан. Попереду є багато 

складних завдань, але й великих успіхів. А сьогодні зі святом! Відпочивайте! Бажаю усього найкращого. Вінниця — найкраще місто на Землі, — сказав Гройсман.

Моргунов і Гройсман пройшли крізь натовп та пішли далі: на оглядову екскурсію містом, або по справах чи відзначати свято десь інде — невідомо.

Тим часом, станом на 14.30 центральна вулиця міста виглядає ось так:

Читайте інші матеріали до Дня міста:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up