День міста Вінниця: що цікавого вже є на Соборній?

День міста Вінниця: що цікавого вже є на Соборній?
  • У суботу, 14 вересня, Вінниця святкує свою 656-річницю! Частина Соборної знову пішохідна, заповнена розвагами.
  • Фотозони, ретро-авто, тролейбус VinLine, виступи оркестрів — це лише частина того, що приготували для святкування.

На вулиці Соборній від площі Ліверпуль й аж до перехрестя з Театральною простяглися різноманітні локації. І попри похмуру погоду та короткочасні дощі люди потроху «підтягуються» на святкування 656 річниці.

Майдан Небесної Сотні

На площі біля Драмтеатру поставили найбільший герб Вінниці. І поки мало людей у вас є шанс зробити гарну фотографію на фоні.

Відео дня

На дорозі біля цієї площі діє виставка електромобілів. А згодом на майдані поставлять фотовиставку, діятиме інтерактивна локація «Планета хімічної магії» і презентують вишиту книгу про місто.

З 14.30 на майдані Небесної сотні відбудеться III Мистецько-освітній Фестиваль «Водограй» від Педуніверситету.

Соборна

Цього дня головна вулиця міста знов пішохідна. На ній розташовують фотозони, виставляють свої стенди з продукцією вінницькі підприємства.

На перехресті з вулицею Артинова поставили сцену, на якій відбудеться фестиваль талантів «Маленькі райони великого міста!».

Крім того, вздовж вулиці покажуть проекти: «Вінниця – місто свідомих!», «Вінниця – місто ідей!», «Вінниця – місто дитячих посмішок!».

Біля Музею моделей транспорту триває виставка Барського коледжу транспорту та будівництва, де можна детально роздивитися вузли автомобілів.

Далі розташувалась виставка «Вінницької транспортної компанії», на якій презентують новий дизайн екскурсійного трамвая «Везунчик».

Його перефарбували в брендові кольори та нанесли айдентику міста від Fedoriv. А на борт причепили плазму, на якій показуватимуть екскурсійні принади міста.

Там же стоять одразу три покоління електротранспорту: відреставрований тролейбус ЗіУ-5, який курсував нашим містом у 60-х роках.

А ще поставили тролейбус №2 (отримав номер 042), який зібрали у Вінниці — VinLine. Його відмінність від першого полягає у модернізованих струмоприймачах.

І поряд — китайський електробус Skywell, на бортах якого також є модерновий герб Вінниці.

Крім того, тут же діє виставка ретро авто і місцеві автосалони привезли свої нові машини. Виставили свою техніку й рятувальники.

Очікуємо, що вдень, коли буде більше людей, то по Соборній стануть ходить аніматори на ходулях. 

Майдан Незалежності

Ця площа стане ключовою локацією свята.

Тут вже розставили фотозони проекту «Сад Коцюбинського», «Альтман сквер». Поставили історичні стенди «Вперше у Вінниці», на яких можна дізнатися, що і коли з’явилося у нашому місті. А незабаром облаштують виставку історичного одягу 14-20 століття.

Окрім того, тут триває репетиція військових духових оркестрів, які протягом дня гратимуть на сцені біля міськради. Крім вінницького оркестру в нас гратимуть музиканти з Чернігова та Одеси.

Нагадаємо, ввечері на площі біля «Книжки» відбудеться святковий концерт

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лена

    рогулям свято, а решта цього дня пішки чи через Київську добиралася до місця призначення... ФУ!
  • Олексій

    Не забивайте баки Кармалітою, днем Вінниці і т.п, пишіть про більш нагальні новини:
    1. Відміна касових апаратів і контроль податкової "покращить" малий бізнес у Вінниці
    2. Коломойський підтримує вибори в ОРДЛО
    3. Гроші з місцевих бюджетів просять повертати.
    4. Мінус 3 млрд баксів за відміну транспорту газу (навіть небуло спроби від Зе це вирішити)

    Олексій reply Олексій

    Вітаю, ви себе зробили "ще раз", особливо тих вітаю, у кого двори навіть не поасфальтували.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up