Чому руйнують ресторан «Кельце»

Чому руйнують ресторан «Кельце»
  • Ще у жовтні колишній ресторан Кельце, що поряд з проспектом Космонавтів, огородили парканом і завезли будівельну техніку.
  • Незабаром почали руйнувати цілі секції цього дому.
  • А чому це роблять та що буде на місці колишнього ресторану «Кельце»?

Більша частина «Кельце» ще є цілою. Якщо дивитися на будівлю від Фонтанної площі, то навіть не видно руйнації. Але вони є. Добре видно уламки стін, розбиті сходи та потрощений фасад з іншого боку дому.

Усю територію перекрили парканом, завезли трактори та екскаватори і поступово зносять будівлю. Брязкання пилки тут не замовкає навіть у вихідний день. Ще влітку цього року стало відомо, чому зносять колишний ресторан на Космонавтів.

Відео дня

На громадських зборах, що пройшли в червні 2017 року, мешканцям прилеглих будинків розказали, що інвестор бажає звести на цій площі новобуд.

Тут має з’явитися 14-поверхівка з підземним паркінгом та невеликим дитячим майданчиком. Перші поверхи здаватимуть під магазини. Як розказували тоді представники інвестора, на будівництво дому вони витратять близько 60 мільйонів гривень.

Читайте також: Елітне житло буде замість «Кельце». За це жителі виторгували нове подвір’я та труби

Якщо коротко, то жителі погодилися на цей новобуд поряд за умови ремонтів… інженерних мереж у їх домах.

— У нашому будинку живуть тільки отримувачі субсидій, у яких немає грошей на ремонт. Дім старий, тому це шанс, щоб нам поміняли труби, зробили гарне подвір’я. І нарешті, щоб зникла ця страшна будівля, яка спотворює оновлений проспект Космонавтів, — казала на зборах жителька, яка представлялась Тетяною.

А це мають збудувати замість «Кельце». Новобуд назвали «Premier Tower»

Зведенням 14-поверхівки займатиметься товариство «БМУ-6». Із системи «YouControl» дізналися, що це підприємство існує з 2004 року. Товариство «Будівельно-монтажне управління — 6» заснували двоє вінничан — Валерій Барцьось та Володимир Прокопенко. Основна діяльність компанії — будівництво житлових та нежитлових приміщень. А розмір статутного фонду — 109 тисяч гривень.

На порталі нерухомості DOM.RIA вдалося знайти об’єкти цього забудовника: два житлових комплекси на Тяжилові «Андорра» та «Сімейний» та ще ЖК «Green Villa» у селі Зарванці.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Vinn Kanzal

    прикольно потрятят 60 мільйонів гривен, построят пример 100 квартир по 45к$  это около 120 млн грн. Только вот покупателей не прибавляется.

    Все перепуганные банками и их жертвы уже купили новострои - что дальше
  • Anonymous

    Фото
  • Anonymous

    фото
  • Anonymous

    фото
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up