Чому на квартиру вінницької депутатки Устінової наклали арешт, а машину оголосили в розшук?

Чому на квартиру вінницької депутатки Устінової наклали арешт, а машину оголосили в розшук?
  • Після конфлікту з заступником Головного слідчого управління поліції Євгеном Шевцовим депутатка Олександра Устінова має сплатити йому майже 80 тисяч гривень за моральну шкоду. 
  • Розповідаємо детальніше про ситуацію та про Євгена Шевцова. 

Про ситуацію з арештом квартири депутатка з Вінниці Олександра Устінова написала у своєму Facebook.

Нагадаємо, Олександра Устінова — це народна депутатка України ІХ скликання та членкиня фракції «Голос». Також вона є однією з ініціаторів створення Національного Антикорупційного бюро та Антикорупційного суду.

Як читаємо у дописі депутатки, Євген Шевцов подавав шість судових позовів проти Устінової через її фразу: «він недостойний носити звання офіцера», яку вона спрямувала до Шевцова. 

Відео дня

«Це не першоквітневий жарт, а новий «привіт» від нашої нової «реформованої» поліції. Усе через те, що маю сплатити майже 80 тисяч гривень компенсації за завдану моральну шкоду цілому заступнику Головного слідчого управління поліції Євгену Шевцову», — пише Устінова.

З чого розпочався конфлікт? 

Журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували розслідування ще у березні березня 2020 року. В ньому вони розповідають про нерухомості дружини Євгена Шевцова — Олени Шевцової-Дегрик. У відео йдеться про нежитлове приміщення в центрі Києва площею 587 квадратних метрів. 

Як дізнаємося з відео, одну частину цього приміщення вона отримала у «подарунок», а другу половину отримав Владислав Філімонов — син колишнього замначальника СБУ м. Києва Євгена Філімонова. 

Після виходу цього розслідування Олександра Устінова почала збирати підписи для звернення до тодішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У зверненні вони просили Нацполіцію провести перевірку щодо можливого незаконного збагачення  Шевцова. 

Посадовець відреагував на звернення депутатів різко.

Написав допис з образами, до прикладу, називаючи Устінову від «бродячого животного» до «тупой овцы». Допис він потім видалив, однак скриншоти у депутатки залишилися. 

Ми намагалися зв'язатися з депутаткою телефоном та через її помічницю, однак на дзвінки та повідомлення нам не відповіли. 

Шевцов депутатку не ображав?

Як читаємо у дописі Олександри Устінової за 26 серпня, внутрішня безпека Нацполіції провела розслідування щодо висловів Шевцова і не виявила порушень. Допис, кажуть, написав не він, тоді його сторінку зламали.

«Замість розслідувань внутрішньої безпеки наш реформований поліцейський подав шість судових позовів проти мене, бо, як це так, я написала, що така поважна людина не може звання офіцера мати! Про те, що наш найкращий Печерський суд виніс таке рішення я навіть не знала. Дізналася я про те, що маю заплатити майже 3-місячну зарплату бідному, травмованому такою фразою, заступнику керівника Головного слідчого управління Нацполу я з «Дії», де мені прийшло повідомлення про виконавче провадження по мені», — пише депутатка. 

Що відомо про Євгена Шевцова? 

Ми переглянули декларацію поліцейського. Євген Шевцов є багатим поліцейським.

У своїй декларації за 2020 рік у розділі «Доходи» він вказує, що його родина заробила за минулий рік понад 90 мільйонів гривень, а в розділі «Грошові активи» загальна сума склала ще 94 мільйони гривень.

Але заробила майже всі ці гроші його дружина, власні доходи Євгена Шевцова не такі вже й великі. Як він вказує, його заробітна плата отримана за основним місцем роботи, тобто у Нацполіції, є 412 тисяч гривень за рік. 


 

Читайте також: 

«Якби ти не дав, то я не міг би взяти»: все про справу Казьміних і валютників (ЕКСКЛЮЗИВ)

Силовики спустошили вітрини магазинів B2B Jewelry. Про нові факти шахрайства та акції клієнтів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Павел Андронюк

    така в нас вихована поліція!!!! 🙁 ганьба!
  • Читач79

    Жора, сходи до уролога.
  • Жора

    20мин!  
    Почему новость стала ПРЕМИУМ ?
    Понты! Одни понты!
  • Жора

    Сылка  на фейсбук  журналиста Бойко
    https://www.facebook.com/volodymyr.boiko1965/posts/1715441375339320

keyboard_arrow_up