«Червона калина» — Калинівський полк змінив назву: у гвардійців нові завдання і вища платня

«Червона калина» — Калинівський полк змінив назву: у гвардійців нові завдання і вища платня
Калинівські гвардійці продовжують воювати на Сході держави, з перших днів війни вони захищали Київ, звільнили 20 населених пунктів столичної області Фото Миколи Коваля
  • Калинівський 8 полк перетворили у штурмову бригаду імені Івана Богуна «Червона калина».
  • Нова назва асоціюється з назвою міста, де розташований військовий підрозділ.
  • Триває набір добровольців. Як потрапити і скільки платитимуть?

Понад 500 добровольців виявили бажання служити у новоствореній бригаді «Червона калина». Інформація станом на 20 лютого нинішнього року.

Нова техніка, озброєння, екіпіровка…

Її повідомив RIA/20minut.ua прес-офіцер бригади майор Микола Коваль.

Заявки з проханням зарахувати у штурмову бригаду охочі подали у рамках Національної рекрутингової кампанії «Гвардія наступу».

Відео дня

Кампанія старувала 1 лютого і триватиме протягом двох місяців. За словами співрозмовника, набір продовжать, якщо за визначений час не вдасться доукомплектувати новостворений підрозділ.

Прес-офіцер уточнив, що чисельний склад бригади більший у порівняння з особовим складом полку.

—У бригади буде новітнє озброєння, нова техніка, у бійців сучасна екіпіровка, відповідно нові завдання — участь у бойових діях по звільненню окупованих територій  і поверненню їх під контроль нашої держави, — розповідає Микола Коваль.

Кого беруть у бригаду?

Кістяк бригади становлять військовослужбовці, які служили у 8 полку оперативного призначення. Майже всі вони мають бойовий досвід. За словами майора Коваля, з перших днів великої війни, їхній полк захищав Київ, визволяв Київську область. Гвардійці звільнили 20 населених пунктів Київщини.

Пізніше виконували бойові завдання на Сході країни. Захищали Сєвєродонецьк, Лисичанськ, звільняли Білогорівку.

Тепер разом з ними має стати у стрій нове поповнення. У бригаду набирають тільки вмотивованих людей. Щоправда, одного бажання замало. Багато значить фізична підготовка і психологічна стійкість.

Як проходить відбір новачків?

Як пояснив майор Коваль, анкету можна заповнити у будь-якому Центрі надання адміністративних послуг. Там детальніше розкажуть про новий підрозділ і службу в ньому.

Ще одна можливість — зайти на сайт Національної кампанії «Гвардія наступу» і там подати заявку.

Після того доброволець отримає запрошення на військово-лікарську комісію. Далі він має пройти психологічний тест і співбесіду з уповноваженою особою, офіцером бригади. Тест і співбесіда відбуватимуться безпосередньо у розташуванні бригади.

Якщо кандидат витримає такі випробування, його направлять на підготовку  в один з навчальних центрів нашої держави. Навчатиметься обраної спеціальності. Тому й термін підготовки буде у кожного свій. До таких навчань залучають іноземних інструкторів.

Скільки платитимуть?

Питання зарплати, зрозуміло, цікавить кожного. Запитую про це у майора Коваля.

Спершу він зазначає, що тепер у бригаді платитимуть більше, ніж раніше платили у полку.

За його словами, найменша місячна платня становить 25 тисяч гривень. Стільки отримуватимуть новачки без досвіду участі у бойових діях, без військового стажу, тобто ті, які раніше не служили в армії і не мають статус УБД.

Під час безпосередньої участі у бойових діях розмір місячної зарплати становить 100 тисяч гривень.

Червоне полум’я наступу

—У нашої бригади є гарний девіз, — каже наприкінці розмови Микола Коваль. — Навіть два. Один з них звучить так: «Червоне полум’я наступу».

Другий слоган з віршованого рядка: «Ворог тліє, де калина червоніє». А ця ягода червоніє навіть взимку. До того ж, вона ще й символізує нашу Україну, яку звільнятимуть від російської окупаційної нечисті гвардійці «Червоної калини».

Під час розмови з майором Ковалем дізнався, що він разом з гвардійцями пройшов гарячі точки війни — від Києва до міст і сіл на Сході держави.

Читайте також:

«Ми їм ноги миємо, а вони дулі показують». Як нам ставитися до дій окремих переселенців?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валерій Паламарчук

    Брати мої любі ,нацгвардійці (ягуар,3028 ,Калинівка) бийте монгольську нечисть кацапів ,не беріть в полон,,кров за кров,,- я з вами,ми Переможемо!!!
  • п о

    Головне не картинка,а підрозділ який буде якісно виконувати поставлені задачі
  • Света Уманець

    Це картинка не калини, а горобини,не змогли знайти справжню калину? Сором,на листя подивіться!!!

keyboard_arrow_up