Черги за субсидіями. Як в Прозорому офісі приймають людей

Черги за субсидіями. Як в Прозорому офісі приймають людей
У вівторок, 11 вересня, багатометрових черг більше не було. Городяни отримували талони в Прозорому офісі, на що витрачали до 10-15 хвилин
  • З понеділка, 10 вересня, розпочалася видача талонів на прийом щодо зимової субсидії.
  • І хоча ця система працює не перший рік, у цей день вінничани стояли в багатометрових чергах — адміністратори не були готові до такого натовпу.
  • Чому так сталося та яким чином можна потрапити на прийом без черги?

Вінниця знову потрапила в національні новини. Але приводом стала не чергова перемога місцевої влади чи національний рекорд, а «багатокілометрові» черги на субсидію, в понеділок, 10 вересня. Люди стояли кілька годин, аби отримати талон попереднього запису, щоб дізнатися чи отримають субсидію взимку.

— Ми стоїмо, аби дізнатися про субсидію. Всередину не пускають, бо дуже багато охочих, — пояснила пенсіонерка, що стояла в черзі  біля Прозорого офісу «Вишенька», що на проспекті Космонавтів.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Щоправда, черги вже не було о 12-й годині. Як потім розповіли працівники соцслужби, аби прийняти всіх людей, викликали працювати всіх адміністраторів. Навіть тих, що були у відпустці.

Прозорий офіс «Вишенька», фото було зроблено о 09:20

У вівторок, 11 вересня, ситуація змінилася. Працівниця на ресепшені, що є на 1-му поверсі, розказала, що адміністратори почали працювати з 7-ої ранку. Тому черг на вулиці більше не було.

Городяни піднімалися на другий поверх, щоб отримати талон попереднього запису. Але для цього потрібно було отримати ще один талон на сьогоднішній прийом до адміністратора, який також дасть інший талон на прийом в жовтні-листопаді.

Візуально побачили, що люди надовго не затримуються в черзі. Ті, хто отримав перший талон через 5-10 хвилин підходили до адміністратора. А там розмова тривала кілька хвилин.

Журналіст став свідком ситуації, що деяким вінничанам талони не давали, бо в них залишиться субсидія.

— Ви літом отримували субсидію? Зміни в складі домогосподарства були? Усі, хто прописані так і живуть в будинку? Тоді у вас буде взимку субсидія, буде автоматичний перерахунок — сказала адміністраторка і пояснила, що не потрібно приходити на прийом в листопаді.

Здивована вінничанка натиснула зелену кнопку на столі в адміністратора, чим показала, що задоволена сервісом в Прозорому офісі.

Директор департаменту соцполітики Валентина Войткова пояснила, чому ж були черги в понеділок, 10 вересня.

— Це був перший день видачі талонів на жовтень. Усі захотіли вирішити питання з субсидією на початку опалювального сезону, — казала Войткова. — Минулого року такого не було, адже ми могли застосувати до всіх автоматичний перерахунок субсидій. Але цього року, через постанову Кабміну №329 були внесені зміни до правил нарахування соцдопомоги. І ми наново перевіряли склад домогосподарств. Автоматично перерахувати субсидії вдається, але не всім.

Вона також додала, що у понеділок видали біля 6000 талонів попереднього запису. Тому зараз дають талони попереднього запису на прийом в листопаді.

Як записатися на прийом без черг?

У Департаменті соцполітики розказали яким чином можна отримати талони попереднього запису на призначення житлової субсидії на опалювальний сезон і не стояти в чергах.

Отримати талон попереднього запису можна:

  • особисто у Прозорому офісі з 9-00 до 18-00 год з понеділка по четвер, з 9-00 до 17-00 год у п’ятницю

є можливість записатись на прийом за телефоном:

  • Правобережний Прозорий офіс, проспект Космонавтів 30, 2-поверх (0432)50-83-88, 59-90-45
  • Лівобережний Прозорий офіс; вулиця Брацлавська 85, 1-поверх (0432)50-86-26, 50-86-64

Через Інтернет, зареєструвавшись в «Персональному кабінеті» на офіційному сайті міськради.

Тим домогосподарствам, які отримували субсидію у неопалювальний період та домогосподарствам, в яких не відбулося жодних змін щодо складу домогосподарства та членів сімей, — субсидію на опалювальний сезон 2018-2019 роки буде перераховано автоматично.

Тоді як переселенці, громадяни, які орендують (винаймають) житло; а також домогосподарства, в яких є зареєстровані особи, які тимчасово не проживають, мають звернутися з заявою та декларацією на опалювальний сезон.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ols Kat

    А при Януковиче такое было?

    Задунайский Торонтуй reply Ols Kat

    Nataliia Voitiuk reply Ols Kat

    При Яныке и субсидии только бабушки брали.

    Жора reply Nataliia Voitiuk

    При Яныке та субсидия была не нужна, оплата была копейки, вы еще вспомните  оплату за  квартиру при СССР, тогда тоже не было субсидий ))))  А раз не было то плохо, А сейчас при бандитах при власти то хорошо. Яныка и скинули чтобы грабить за счет народа, прикрываясь войной , безвизом и типа мы Европа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up