Черга з понад сотні людей на Соборній: що там відбувалось і чому оштрафували банк

Черга з понад сотні людей на Соборній: що там відбувалось і чому оштрафували банк
  • Поруч із банком Idea Bank сьогодні, 20 жовтня, вишикувалась довга черга, яка складалась з понад сотні людей. 
  • Клієнти банку не дотримувались соціальної дистанції та нехтували іншими правилами карантину. 
  • Через це управління Держпродслужби Вінниці наклало штраф. Що кажуть у місцевому представництві банку та в поліції?

— До нас надійшла скарга вінничан, які розповіли, що біля приміщення Idea Bank, на Соборній, з самого ранку велике скупчення людей. Всі вони стоять щільно один до одного, без масок, — розповідає начальник Вінницького міського управління Держпродспоживслужби Ірина Односталко. — А Вінниця нині знаходиться в помаранчевій зоні, тому відповідно до законодавства збиратись великими групами стоячи щільно не можна. Між людьми має бути соціальна дистанція 1,5 метри. Ми вийшли на місце разом з представниками Національної поліції, інформація по скарзі підтвердилась. Також, виявили, що в банку не було деззасобів, позначок де і як мають розташовуватись клієнти, за ними відсутній контроль, визначений вимогами карантину.

За словами Ірини Односталко, на керівника закладу за ці порушення складено протокол і чекає штраф. Він може бути в сумі 425 гривень, як для юридичної особи. Як каже Односталко, якщо порушення не будуть усунені Держпродспоживслужба може щоденно виходити і щоденно накладати такі суми штрафу. 

В свою чергу, в Нацполіції нам повідомили, що правоохоронці по даному інциденту біля Idea Bank поки що не склали адмінпротокол за порушення норм карантину. Обмежились роз’яснювальною роботою з клієнтами банку, яких цього дня на вулиці зібралось 150 чоловік. 

Відео дня

— Якщо аналогічна ситуація повториться, тоді вже до банку будуть застосовувати санкції — штраф, в сумі до 17 тисяч гривень, — розповіла начальник відділу комунікації ГУНП Анна Олійник.

Винен не банк, а Чеське Посольство?

В адміністрації вінницької філії Idea Bank коментувати ситуацію відмовились, зіславшись на те, що це компетенція головного офісу, який знаходиться у Львові. На жаль, додзвонитись до філії за телефонами гарячої лінії вказаної на сайті банку нам не вдалося: банк лише тішив нас музикою у слухавку і не відповідав. Втім, з неофіційних джерел нам стало відомо, що масове зібрання людей під стінами установи організував не Idea Bank, а Візовий центр Чеського Посольства в Україні. 

На сайті Центру з’явилась інформація, що з 20 жовтня починається сплата сервісного збору на отримання віз до Чехії. І сплатити необхідну суму можна тільки в Idea Bank. На Вінниччині є лише одне відділення цієї фінустанови, і те в обласному центрі. Від так, 20 жовтня сюди з’їхались бажаючі оплатити послуги за отримання чеської візи з усієї області.  

Чому ніхто у Візовому Центрі Чеського Посольства не попередив своїх клієнтів про те, що в банк вони мають звертатись не масово, а певними групами, аби не порушувати карантинні вимоги — невідомо. В Центрі, куди ми звернулись за роз’ясненням, нам повідомили, що коментарів з даного питання не дають. 

Від працівників вінницької філії Idea Bank можна було почути, що для них теж стало несподіванкою, що така кількість людей одномоментно прийшла сплатити сервісний збір. Аби клієнти не наражали себе на небезпеку, і не порушували карантинні норми, у банку людям порадили дотримуватись соціальної дистанції, поділитись на групи по 30 чоловік, скласти список і в такий спосіб протягом кількох днів провести розрахунки з Візовим Центром Чеського Посольства.  

— Попередньо нам ніхто не казав, скільки людей має сюди прийти сьогодні, — розповів координатор групи бажаючих сплатити мито за чеські візи, Юрій. — Ми прийшли в порядку живої черги. Коли звернулись у Візовий Центр, там нам сказали, що сьогодні перший день подачі документів, а скільки має бути людей — ніхто нічого не повідомив. Люди тут зі всієї області, деякі приїхали за 200 кілометрів. Хто не встиг записатися на сьогодні поїхав додому. Дехто каже, що буде ночувати біля банку. Бо додому їхати далеко, а скільки часу виділено на сплату сервісного збору — невідомо. 

Загалом у Вінниці оштрафували 400 юридичних і фізосіб  

За час карантину штраф, власне, на банк у Вінниці накладають вперше. А от на інші установи і на підприємців їх накладено уже майже 400.
— Починаючи з 12 березня ми активно перевіряємо торгові центри, продовольчі і непродовольчі магазини, заклади громадського харчування, ринки, аптеки, косметичні салони, транспорт, гуртожитки, — розповідає Ірина Односталко. — Перевіряємо, також, садочки і школи. До садочків у нас претензій не було, а от по школах склали 10 протоколів. І якщо там була вина директора, то сума штрафу склала до 400 гривень. Якщо це працівники рангом нижче, — завуч, завхоз, чи медпрацівник, то суми штрафів менші: 204, 340, 370 гривень. Мінімальна сума штрафу на посадову особу — 102 гривні.

Читайте також:

«Звільнили з університету через пам’ятник Петлюрі», — вінничанин Зорій Файн

Порушення карантину: тільки 6% протоколів закінчуються штрафами для вінничан

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Міша Паламарчук

    А почему очередь организовалась

    Dima Loivskyi reply Міша Паламарчук

    Міша Паламарчук платят визовый сбор(робота Польша)
  • Віра Андрущенко

    Якщо з дистанцією в півтора метра, тоді черга буде до міськвиконкому. А як ходити між чергою? Дурдом якийсь.
  • C0r0naViru5 C0r0naViru5

    всі ці штрафи є незаконними
  • Светлана Емец

    Може вже треба штрафувати самих громадян за порушення ?!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up