Через ігри та написання коментарів: як кожен вінничанин може стати інтернет-воїном

Через ігри та написання коментарів: як кожен вінничанин може стати інтернет-воїном
фото з архіву редакції
  • Зібрали для вас ТОП-5 варіантів, як ви в онлайні можете долучитися до допомоги нашій армії. Адже воювати потрібно на всіх фронтах, в тому числі й боротися з ворожою пропагандою. 

Ми вже раніше писали, що стати до лав ІТ-армії може кожен бажаючий, ніхто там посвідчень не видає і профпридатність не вимірює. Почитати історію вінничан, які займаються інтернет боротьбою можна ТУТ. 

Зараз в мережі є чимало ресурсів для отримання завдань, де постійно оновлюють інформацію. Ось основні офіційні сторінки та телеграм-канали: 

 Гра «Play For Ukraine»

Кожен вінничанин може зіграти у просту онлайн-гру, яка допомагає блокувати критично важливі російські сайти. 

Відео дня

Play For Ukraine заснована на правилах математичної головоломки 2048. Її суть полягає в тому, щоб на ігровому полі з 16 плиток складати числа та набрати з них у сумі 2048. Кожен хід — приносить користь. Гравцям з України треба включити VPN. 

Скаржитися на ворожі сторінки

На контент окупантів скаржитися треба у всіх соцмережах. У Фейсбуці шукайте групи з ворожими назвами та скаржтеся на них (при скарзі обирайте пункти «Насильство» або «Ворожі висловлювання» в залежності від контексту).

У Ютубі бачите пропагандистські канали чи сторінки, де розповсюджують інформацію про пересування українських військ — шліть скаргу. 

У ТікТок ворожий контент можете знайти за хештегом #Давайзамир, і теж скаржтеся. 

В Інстаграмі ворожі дописи та сторінки шукайте за гештеґами: #Давайзамир #россия2022 #армияроссии #всрф #вооруженныесилы #спецназроссии #новороссия та інші схожі. 

А коли в Телеграмі скаржитеся на пропагандистські канали, то вказуйте, що це пропаганда війни в Україні. 

Поширювати важливу інформацію 

Для інтернет військ завжди є корисна та важлива інформація, яку треба поширювати якомога більше. Наприклад, сьогодні, 17 березня всіх закликають звертатися до міністрів закордонних справ країн ЄС з проханням закрити європейські порти для кораблів рф й тим самим посилити санкції для країни-агресора. 

На цій сторінці потрібно детально описують, який саме текст потрібно розповсюджувати та куди. Треба лише стежити за новими завданнями. 

Потрібно навантажувати сайти пропагандистів. Робити це можна різними методами. Найпростіший метод: завантажити програму disBalancer і запустити її з увімкненим VPN. 

Програма disBalancer відправляє величезну кількість запитів на один із російських сайтів. Відповідно, чим більше користувачів її встановлять і запустять — тим масованішою буде атака на ресурси окупанта.

Існують також окремі сервіси для DDoS-атак, наприклад Wild Ddos, Death Ddos Serice, Ddos SerVis, Beer Ddos, Oxia Ddos Service, Wotter Ddos Service, Ice Ddos тощо.

Останній у нашому списку, але не менш важливий пункт, це не висвітлювання важливої інформації. 

Отож, категорично заборонено висвітлювати у воєнний час:

Також заборонено висвітлювати будь-яку інформацію про:

Читайте також:

«Ми тікали, плакали, а місто закидали бомбами»: про евакуацію біженців з Харкова до Вінниці

Єдиний державний демографічний реєстр знову підключили до Дії — Федоров

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ядвига Жемайтис

    Рзстрілюю вже давно,ще до війни росфашистів,а з 24 нищу ,як скажених гіен!!!Як я їх ненавиджу!!!За кожну смерть-100 смертей ординців!!!

keyboard_arrow_up