Нічна серйозна аварія на магістральному водогоні: коли повернуть воду

Нічна серйозна аварія на магістральному водогоні: коли повернуть воду
  • Цієї ночі частина Вишеньки, села Агрономічне та Пирогова були без водопостачання. Повідомляють, що сталася серйозна аварія на водогоні. Станом на ранок 22 серпня ситуацію частково уже стабілізували.

Повідомляють, що станом на 23 годину 21 серпня стався витік  на чавунному магістральному водогоні по вулиці Келецькій. Підкреслюють, що витік був такої сили, що вимило ґрунт глибиною 2 м. Про це інформує «Вінницяоблводоканал».

Через це на вулиці А. Первозванного, окремих будинків по вулиці Келецькій (в тому числі будинки 84 та 86) вночі не було води. 

Відео дня

Також села Агрономічне та Пирогово залишаються без води, тому що це найвіддаленіші точки, і пропускної здатності трубопроводів не вистачає, аби дотиснути тиск аж туди. Орієнтовно воду туди почнуть подавати о 12 годині 22 серпня.

— Водоканал не відключав воду — її немає через відсутність тиску, а тиску немає через витік, — підкреслюють на підприємстві. — Вже зараз зрозуміло, що не менше шести метрів аварійної ділянки трубопроводу потрібно демонтувати та замінювати. Процес непростий, бо, повторюємо, труба чавунна, складна.

Станом на 9 ранку, як інформують на підприємстві, витік ліквідували. О 7.30 розпочали наповнення водогону водою.

Нині воду повернули на Вишеньці.

— Цей процес не такий швидкий, як би нам хотілося, адже спочатку промиваємо водогін, щоб уникнути «улюбленого» явища — брудної води з-під крану після відновлення водопостачання. І щоб не спричинити нові гідравлічні удари, — зазначають у повідомленні Водоканалу.

Зателефонувати до «Цілодобової варти» вінничани можуть за номерами 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.

Сім’ї, у яких виховуються троє та більше дітей, нагадаємо, мають право на отримання 50 % знижки на житлово-комунальні послуги. Розповідаємо деталі за посиланням.

 

Читайте також:

Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення

Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Вадим Слободянюк

    ...з 1972 року мікрорайон Пирогова.

keyboard_arrow_up