Cелфі з зомбі та чорти на велосипедах: містом проїхав велопробіг до Хелловіну

Cелфі з зомбі та чорти на велосипедах: містом проїхав велопробіг до Хелловіну
  • Уже вчетверте в нашому місті відбувся велопробіг до Хелловіну

  • Учасники одягнули ікла вампірів, маски зомбі та костюми скелетів. А найменші учасники велопробігу були «зайками», «динозавриками» та «відьмами». Як на них реагували перехожі? 

У Вінниці, 28 жовтня, відбувся велопробіг до Дня всіх святих — Хелловіну. Так, масовою поїздкою на велосипедах, її відзначають вчетверте, що організують громадські активісти з вінницької «Критичної маси».

Зранку біля арки-скрепки, що на проспекті Космонавтів, збиралися десятки велосипедистів. Орієнтовно, учасників велопробігу «монстрів» було до сотні, а на святкування приходили підлітки, молодь, подружні пари та люди поважного віку.

Люди, які проходили повз, робили селфі з чудернацькими персонажами. Або проходили з усмішкою на обличчі. Численні фото робила й сама «нечиста» сила.

Відео дня

Поговорили з кількома учасниками про їхні персонажі та дізналися чому вони відзначають Хелловін, що не є традиційним для українців святом.

«Вело-сімейство» Мосійчуків не пропускає жодного велопараду в місті та пробіг до Хелловіну не виняток.

— Я відьма, донька Аріна — динозаврик, а наш папа — дух чорного велосипедиста. Готувалися до свята за кілька місяців, замовляли костюми. Таке в шафі не лежить. Ми постійно беремо участь як в традиційних, так і в костюмованих велопробігах у Вінниці. А свято Хелловіну для нас — це наче сімейне свято, — розказала Юлія Мосійчук.

А от дівчата Ольга та Катерина вперше взяли участь в велопробігу. Але до побудови монстрів підійшли грунтовно: розмалювали обличчя, зробили собі образ

— Я повинна була бути мумією, велосипед обтягнула серветками, але сама не схотіла - бо некомфортно, тоді їздити, — казала Катерина.

— А я симбіоз скелета та демона. Велосипед мав бути в образі «гарбуза», — розказала Ольга.

Дівчата розповіли, що в цьому образі їздили до старту через усе місто. Але образ від перехожих в свій бік не чули: тільки посмішки та дивування.

«Граф Дракула» Олександр Юзвенко також один з тих велосипедистів, який часто відвідує масові пробіги. Каже, що це пропаганда здорового образу життя та стимул покращувати велоінфраструктуру.

— Я Дракула, але не повністю. Як бачите, маю костюм, але ікла вампіра не знайшов. Гадки не маю, де їх купити. Я постійний учасник подібних тематичних парадів, мені подобається спілкуватися з іншими велосипедистами, і це пропаганда здорового образу життя. Маю думку, чим більше таких велопарадів, тим краще: як для здоров’я, так і для покращення велоінфраструктури, — розповів Олександр Юзвенко.

Об 11-й велоколонна стартувала від з проспекту Космонавтів. Організатори з «Критичної маси» провели вело колонну велодоріжками з Вишеньки до Центру міста.

«Чорти» перекинули прокатні велосипеди

Днями інша «нечиста сила» перекинула велосипеди муніципального велопрокату. Фотографію з «поламаними» велосипедами бурно коментували в соцмережі, але представники компанії Nextbike відповіли, що велосипеди не зламали, а просто перекинуті.

— До нас звернень щодо вандалізму на станції не надходило. Усі велосипеди знаходяться в нормальному стані. Те, що ми бачимо на фото — то просто перекинуті велосипеди, але вони не поламані, — казав представник Nextbike у Вінниці Олександр Царевський.

Чоловік казав, що за час роботи Nextbike у Вінниці, було лише декілька інцидентів із розірваним ланцюгом або несправною педаллю, або вивернутим кермом.

— Якщо ви бачите, що велосипед поламаний — телефонуйте за номером гарячої лінії, яка вказана на кожному велосипеді, — говорить Царевський. — Оператор вам перетелефонує за кілька хвилин. Запитає номер велосипеда, суть проблеми, час та місце побаченого.

Після повідомлення на місце вирушає ремонтник, який вирішуватиме: забирати велосипед чи лагодити на місці. До слова, після дзвінка велосипед дистанційно заблокують, щоби ніхто не взяв його в користування поламаним.

Нагадаємо, цього дня вінницькому трамваю виповнилося 105 років. Читайте матеріал про еволюцію трамваю та проходьте тест.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Торонтухин

    Специально свалил на Карибы на недельку чтоб не видеть этого гнусного  "праздника".
  • Bohdan Zasukhin

    Бесноватые ля

    З.А.Глядач reply Bohdan Zasukhin

    Іпануті.
  • Ваня

    А они вообще вкурсе что по правилам нужно в руках велосипед транспортировать через переход пешеходный, а не проежать. Шайка дебилов.
  • Marchenko Olexandr

    навіть тут ці чорти не переходять, а їдуть через пішохідний перехід
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up