Бюджет громадських ініціатив. Проекти - є, далі - голосування

Бюджет громадських ініціатив. Проекти - є, далі - голосування
Прокат велосипедів - одна із запропонованих ідей на "Бюджеті громадських ініціатив"
Активні вінничани подали в рамках програми “Бюджет громадських ініціатив” майже 200 проектів. І 80 з них пройшли далі - в етап голосування, що буде тривати з 1 по 10 квітня.

Загалом було подано 174 проектів на суму 93 мільйони гривень. Але розмір Бюджету (п’ять мільйонів гривень) не дозволяє втілити всі ідеї в життя. Тому експертна група відібрала 80 найкращих ідей, які відповідають “Стратегії Вінниця-2020” і не порушують умови конкурсу.

Містяни подавали проекти, які стосуються благоустрою, облаштування дитячих та спортмайданчиків, асфальтування доріг. Окрім цього, було багато проектів розвитку культури, освіти, IT-технологій. Але найбільше всього (38 з 80 відібраних проектів) - ініціатив з облаштування парків відпочинку та інших рекреаційних зон.Пояснення. Чому відмовляли авторам деяких проектів?

Відео дня

За словами заступника мера Галини Якубович, яка є головою експертної групи, ті ідеї, які не пройшли відбір - не знищують. Їх віддадуть на розробку відповідних Департаментів міськради, або будуть реалізовувати в рамках інших програм чи у співфінансуванні з мешканцями.

Хто може проголосувати?

В голосуванні за проекти мають право брати мешканці міста Вінниці. Такими є всі особи, які на законних підставах постійно чи тимчасово проживають, мають нерухоме майно, працюють на території міста, сплачують податки в міський бюджет.

Головним документом на голосуванні є паспорт, звідки перепишуть номер, щоб не допустити фальсифікації результатів. Але якщо немає вінницької “прописки”, але людина працює або є підприємцем в місті, то на “дільницю” можна прийти і з іншим документом: довідкою з роботи, студентським квитком, тощо.

Організатори повідомляють, що кожен мешканець може віддати свій голос лише за два проекти - один великий і один малий.

Де голосувати за проекти?

Заступник мера і голова експертної комісії Галина Якубович тримає бюлетень для голосування в "Прозорому офісі"

Проголосувати за кращі вінничани можуть у два способи - он-лайн через Інтернет або у пунктах голосування в робочі дні з 9:00 до 18:00 години за чотирма адресами:

  • Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», місто Вінниця, вулиця Соборна, 59 (центральне приміщення).
  • Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», місто Вінниця, вулиця Замостянська, 7 ( колишня вулиця 50-річчя Перемоги, 7; відділення «Замостя»).
  • Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», місто Вінниця, вулиця Брацлавська, 85 (колишня вулиця Островського, 85; відділення «Старе місто»).
  • Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», місто Вінниця, проспект Космонавтів, 30 (відділення «Вишенька»).

Обов’язково мати при собі паспорт.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    А, де поділи проект з розумним туалетом ? Чи будемо засирати місто далі...?

    Анонім reply Анонім

    проект "розумный туалет", запросил "не разумные деньги". Я понимаю, что в смету он "откаты" включил - но явно переборщил!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up