«Бувало, працювали 24/7: ми вдень, батьки — вночі». Як родина стала волонтерами?

«Бувало, працювали 24/7: ми вдень, батьки — вночі». Як родина стала волонтерами?
Для пошиття медичної сумки необхідно викроїти не менше 15 елементів, саме цим займалися у колективі рекламного агенства
  • Колектив рекламного агентства надає допомогу військовим.
  • Що роблять і чому шукають партнерів?

До сайту 20minut.ua звернулася працівниця одного з вінницьких рекламних агентств пані Анастасія. Попросила оприлюднити пропозицію їхнього колективу. Розповіла, що можуть надавати допомогу у непрофільному виді діяльності. Точніше, вони вже робили це. Протягом минулої осені й зими працювали з одним з вінницьких ательє.   

Тепер воно припинило замовлення. Тим часом рекламісти набули нових навиків і готові продовжувати роботу з іншими партнерами.

Про який вид діяльності йде мова?

Відео дня

—У нашому агентстві є лазерний верстат для порізки пластин, — продовжує розповідь пані Анастасія. — Одного разу до нас звернулися з ательє з пошиття одягу. Запитали, чи можемо здійснити викройки з цупкої тканини окремих елементів для пошиття медичних сумок.

Співрозмовниця уточнює, що її колеги, які працюють на лазерному верстаті, частково змінили технологію і спробували задовольнити прохання майстрів ательє. Це їм вдалося.

Так почалася співпраця двох колективів, що мають різний профіль діяльності.

—Щоб трохи уявити роботу, яку ми виконували, скажу, що для пошиття  медичної сумки треба було виготовити від 15-ти і більше елементів, — говорить Анастасія. — Це робив наш колектив. Був період, коли працювали 24/7. І це не перебільшення. Мій чоловік з колегами трудилися зранку до 11 вечора, а тоді їх змінювали  батьки, які трудилися вночі, о восьмій ранку ми змінювали їх.

За словами співрозмовниці, працювати доводилося з різними видами тканин, зокрема, із замшем, флісом. Виготовляли деталі для пошиття камуфляжного одягу, курток, шапок, рукавичок, розгрузок…

Коли запитав про оплату за виконану роботу, пані Настя сказала, що грошей вони не брали. Працювали на благодійних умовах.

—За допомогою до партнерів зверталися тоді, коли після порізки багатьох рулонів тканин у нас набігла велика сума за електрику, — говорить співрозмовниця. — Нам допомогли розрахуватися, за що вдячні партнерам.

Нині у колективі рекламістів нема таких замовлень. Пані Настя звертається через наш сайт до тих, кому потрібні аналогічні послуги. Вони готові й надалі допомагати військовим. Знову ж таки на волонтерських засадах.

Каже, це внесок їхнього колективу у нашу майбутню Перемогу.

Пані Анастасія залишила номер телефону, за яким можна звернутися з цього приводу, — 063-12-99-500.

Читайте також:

«Роблю те, що подобається». Переселенець створив у ліцеї комп’ютерний клас і шукає волонтерів

До злочину готувався: вінничанин «замінував» будинок колишнього начальника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up