«Стіною став проти цієї повзучої орди». Як на Калинівщині прощалися із загиблим воїном

«Стіною став проти цієї повзучої орди». Як на Калинівщині прощалися із загиблим воїном
Тут і далі фото Калинівка.Citi
  • Сьогодні, 21 травня, Калинівщина попрощалася з Олександром Гончаруком, який загинув, захищаючи Україну від російської навали.
  • Тіло Олександра відспівали у церкві Миколая Чудотворця у Калинівці, а свій останній спочинок воїн знайшов у Новій Греблі, біля могили матері.

— До війни Олександр працював в ІТ-галузі, займався спортом, подорожував, підтримував українські традиції, дбав про екологію, а отже мав багато друзів та однодумців. Чимало з них приїхали на Калинівщину, щоб віддати шану своєму другові, колезі, захиснику України, — пише Калинівка.city.

За їх інформацією, сотні людей проводжали Олександра Гончарука в останню путь. Вздовж дороги, по якій рухалася скорботна процесія, люди припиняли роботу, схиляли голови, ставали на коліна. 

— Саша добре знав історію своєї держави і добре знав, що таке московська орда. Це вбивці, а тому він стіною став проти цієї повзучої орди. Він захистив усіх нас, наше мирне небо. Вічна йому шана і доземний уклін, — так про Олександра відгукнулася жителька Нової Греблі.

Відео дня

— Мій син мав по роботі летіти за кордон, але після московської навали пішов захищати Київ, — сказав батько воїна Василь Гончарук. — Він все бідкався, що складно потрапити до Збройних Сил України для тих, хто не служив в армії. Але йому це вдалося, і я не міг йому у цьому перечити.

У Новій Греблі мешканці села встеляли квітами останній шлях Героя, ставали на коліна, віддаючи шану захиснику України. Вічна йому пам'ять! 


Читайте також:

«Мене переповнювала гордість, що вона така сильна, відважна». Розповідь мами про загиблу десантницю

Уміло виводив авіаційну техніку з-під ударів ворога. Про льотчика, з яким прощались у Вінниці

«Йому не вистачило якоїсь частки секунди, щоб врятуватися». Про загиблого від ракети козятинця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (157)
  • Володимир Головня

    Слава Герою!
  • Polina Kushnir

    Вічна пам'ять Герою!
  • Раїса Дмитрієнко

    Вічна пам'ять Герою! Щирі співчуття рідним.
  • Віталій Тримбашевський

    Вічна пам'ять Амінь Герою

keyboard_arrow_up