Було-стало. Історичний готель-прокуратура на Соборній уже зник

Було-стало. Історичний готель-прокуратура на Соборній уже зник
  • У листопаді 2018 року на Соборній почали розбирати колишній готель-прокуратуру. Від початку робіт пройшло приблизно три місяці.
  • Будівлі вже майже немає. Пропонуємо вам подивитися фотографії в стилі «було-стало».
  • А вже за три роки на цьому місці виросте новий будинок, який стане торговельно-офісний центр.

Навпроти костелу капуцинів був готель, збудований у 19-му столітті. За дослідженнями істориків, власником був Іцек Гофштейн. У радянський час тут була прокуратура.

Попри свій вік будинок так і не став пам’яткою архітектури. Історик Олександр Федоришен казав, що у 90-х історичний готель фігурував як «нововиявлена пам’ятка, рекомендована до внесення в реєстр пам’яток архітектури місцевого значення», але цього не сталося.

На початку цього року стало відомо, що в центрі Вінниці зросте черговий ТЦ. Крім торгових приміщень у ньому будуть і офіси, висота — три поверхи й мансардний поверх. Для цього знесуть колишній готель «Центральний».

Відео дня

У кінці жовтня почали підготовку до демонтажу будівлі. Її огородили парканом, а в самому будинку почали працювати будівельники.

Станом на кінець січня 2019-го, будівлі вже майже немає. Робітники потихеньку розбирають перший поверх.

Нагадаємо про те, що цеглу з цього будинку продавали на сайті оголошень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • fank franko

    Дай дурням волю,то заведуть в неволю!
  • Сергей Собко

    Ну конечно торговый центр. Не школа же...
  • Александр Шлапак

    Напишите про будущее стадиона Локомотив. Почему там ни разу за неделю не чистили снег , на всю площадь один фонарик. Убитое состояние. Почему мер и его команда не проводят реконструкцию? Почему там даже нет туалета ?

    Алекс Винница reply Александр Шлапак

    еще не решили сколько спи............ть на ремонте))))

    Новини Вінниці на 20хвилин reply Александр Шлапак

    Хорошо
  • Юра

    іпанулись з своїми ТЦ...їх вже скоро буде більше, ніж людей у місті.....буває в якийсь заходиш, а там з десяток чоловік на весь зал
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up