«Бомблять Київ та інші міста. Сволота». Після обстрілу Вінниці наш земляк звільнився з театру у москві

«Бомблять Київ та інші міста. Сволота». Після обстрілу Вінниці наш земляк звільнився з театру у москві
З перших днів війни наш земляк заслужений артист росії Анатолій Білий (ліворуч) засудив агресію, за це його дотепер дістають московити
  • Анатолій Білий, заслужений артист Росії, родом з Брацлава.
  • Після обстрілу Вінниці 14 липня він залишив роботу у московському художньому театрі, де працював 20 років і виїхав з росії.
  • Напад на Україну відкрито засудив з перших днів війни.
  • Тоді його накрила перша хвиля ненависті московитів, нині актора дістають знову. Чому?

Зараз Анатолій Білий уЛатвії. Принаймні про це свідчить його виступ на сцені одного з концертних залів у Ризі. Втім, на своїй сторінці у фейсбуці він не уточнює свого місця перебування. Зате московські пропагандисти е випускають актора зі свого поля зору.

Російський актор розпочав виступ словами «Слава Україні!»

У Ризі свій виступ зі сцени Анатолій Білий розпочав відомими для багатьох словами: «Слава Україні!». Тим само вкотре підтримав українців у війні проти росіян. Це викликало істерику серед російських пропагандистів. Вони почали принижувати здібності актора. Одразу опублікували відео початку цього виступу. Фразу «Слава Україні!» назвали бандерівським лозунгом.

На актора вилили, даруйте, чергове відро помий. Ненависть пропагандистів — зашкалює!

Відео дня

Білий залишив відомий театр після того, як 14 липня у Вінниці загинули люди від російських ракетних обстрілів. Про це він відверто написав у фейсбуці. Засудив війну у дописі і висловив своє ставлення до того, що відбувається.

Ось декілька фрагментів з того допису у перекладі на українську.

Не можу залишатися  в країні, яка веде підлу, криваву війну

—Так, я пішов з театру і взагалі звідусіль, бо не можу надалі залишатися в країні, яка веде підлу, криваву, страшну війну, — пише Білий. — Не можу створювати вигляд, що нічого не відбувається. Не можу більше мовчати. Я висловив свою позицію на початку війни. Зробив це у себе у соцмережах і на каналі «Дождь». Після цього на мене обрушилася така кількість зла і ненависті, що я все зрозумів — більшість zа… Тьми більше. Тьма рулить. І це гірка правда.

Думаю, що тьма, що прийшла на російську землю, це надовго. На мій вік точно вистачить.

Думаю, що ми в цій битві програли. Ми — це культура, це ті, хто сподівався на демократичний розвиток країни. Нас мало. Нас можна легко стерти з лиця землі, з історії. В росії багато прекрасних людей, але тьми — більше.

Свій пост актор Білий писав 14 липня.

—Сьогодні зранку ракета упала на Вінницю, — читаємо далі. — Загинули дорослі і діти, я народився у Вінницькій області. З 24 лютого у мене всередині великий камінь, він тисне на серце і воно болить кожен день. Ні —війні!

На сторінці у фейсбуці Анатолія Білого серед дописів є одна коротка фраза «Бомблять Київ та інші міста. Сволота!».

Змінив професію і...  прізвище

Анатолій Білий народився у Брацлаві 1 серпня 1972 року. Після школи поїхав навчатися у Куйбишевський авіаційний інститут на інженера електронно-обчислювальних машин. Та згодом зрозумів, що це не його справа. Більше захоплювала гра у народному театрі, КВК, не розлучався з гітарою. Він поїхав у москву і поступив до театрального училища імені Щепкіна. Починав з Театру російської армії, коли проходив службу.  

У 1998-му став актором московського академічного театру імені Станіславського, а у 2003-му його прийняли у колектив московського художнього театру імені Чехова. Через три роки після того присвоїли звання заслуженого артиста росії.

Білий зіграв десятки ролей. Про них можна дізнатися з Вікіпедії. До речі,  там сказано, що він змінив не тільки професію, а й прізвище. Його справжнє прізвище — Вайсман, що у перекладі з німецької означає білий.

Читайте також:

«Я виріс на Поліни Осипенко». В Ізраїлі поширюють книгу на івриті про туристичні родзинки Вінниці

Коли в 2023-му будемо святкувати Великдень? Календар свят на весь рік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Читач09

    А,що він там взагалі робив?? Свідомий українець в московію на заробітки не поїде!
  • Ruslana Martseniuk

    Занадто довго чекав, майже 5 місяців як бомбили Україну, невже слід було чекати, коли дістануть і його місто?!
  • Катерина Кирничная Нечепоренко

    Не захотів сволоті служити
  • Olha Romanishina

    Брати Капранови
    Отак Лисенко свого часу відмовлявся від роботи на Москву, клав життя для України, а ми тепер всю погань, яка працювала на окупантів, починаємо називати українськими діячами тільки за те, що вони народилися на українських землях і зрадили наш народ.
    Не знаємо, нам перед Лисенком за це соромно. І перед Шевченком, і перед Хасевичем, і перед Панасом Мирним, та багатьма іншими, які пожертвували всім для нашої культури, а їм зараз в очі плюють.

keyboard_arrow_up