Через страх отримати повістку на блокпості водії відмовляються їздити між регіонами

Через страх отримати повістку на блокпості водії відмовляються їздити між регіонами
  • Водії бояться їздити, відмовляються від оплачених раніше поїздок та звільняються з роботи.
  • Причиною цьому називають збільшення мобільних блокпостів для посилення мобілізації.
  • Що відомо наразі про це? Розбиралися.

У редакцію RIA/20хвилин надійшло звернення від вінничанки Любові, яка розповіла, що вчора, 28 грудня, вона замовила поїздку з Вінниці до Одеси на blablacar.

— Перший водій одразу скасував поїздку. За блокпости сказав і все. Замовила іншу. Водій Олександр мав їхати з Хмельницького. Рейтинг має високий. Поїздку підтвердив, а вранці — скасував. Сказав, що його не випускають з міста на блокпості, — повідомила редакцію Лобов.

Крім того жінка додала, що у її мами сьогодні День народження і вона поспішала її привітати, тому засмучена такою ситуацією та попросила нас з'ясувати, чи дійсно водіїв не випускають на блокпостах, чи це була відмовка.

Відео дня

Ми також зв'язалися з Олександром, щоб дізнатися, чи справді йому не було дозволено виїжджати з області, на що чоловік відповів, що це не зовсім так. Скасував поїздку через новини про збільшення кількості блокпостів, тобто він просто вирішив не ризикувати.

Та невдовзі редакції стали відомі й інші випадки зі збільшенням мобільних блокпостів. Так, наприклад, у сусідньому містечку з Вінницею, в Гнівані, чоловіки звільняються з роботи з розвезення хліба нашою областю через новини про збільшення пунктів контролю. Вони не хочуть, аби їм вручили повістку на блокпості. Саме цього остерігаються. 

Подібні новини ширяться й іншими районами нашої області. Багатьох людей це лякає у зв'язку з нещодавньою заявою про посилення мобілізації й безпосередньо звернення Назарія Кішака, військового, який раніше служив у 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців, а до повномасштабного вторгнення був радником Івано-Франківської міськради з безпеки та правопорядку.

На своїй Facebook сторінці він написав, що з 28 грудня в рамках мобілізаційних заходів у кожному місті та області будуть встановлені контрольні блокпости. Тому нині бачимо реакцію деяких громадян на такі новини.

Редакція RIA/20хвилин також звернулися до Вінницького зонального відділу ВСП, щоб дізнатися, яка ситуація буде у нашій області, чи справді збільшать кількість блокпостів та яке їх основне завдання. Зараз чекаємо відповідь. Щойно отримаємо, додамо її до цього матеріалу. А поки закликаємо не панікувати, а очікувати на офіційні роз'яснення та рішення щодо цього.

Крім того, таку бурхливу реакцію у людей викликали новини й про внесення нового законопроекту №10378 щодо змін до проведення мобілізації та військового обліку. Для того, щоб краще зрозуміти, чого очікувати українцям від змін в законодавстві про мобілізацію, журналістка «20 хвилин» поспілкувалася з юридичним консультантом Ветеран Хабу Миколою Тимощуком.

Чому не слід боятися нової мобілізації, експерт пояснив у матеріалі:


Читайте також:

«Наймолодшому волонтеру було 7, а найстаршому 82». Як плетуть сітки у центрі «Ми разом»

«Скіф» мотивує поранених». Бігун на протезі здолав три марафони і готується до четвертого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Лукіна Зінаіда

    Вибачте, а ті хлопці як захищали у перші дні вони не боялись, чи їм не хотілось жити, вони стояли з автоматом в якому був один патрон і стояли на смерть, ви молоді чоловіки прикриваєтесь групами, дітьми, від Бога не сховаєшся, на печі найде, тож подумайте і не позортесь.
  • Kudryk Rostik

    Зелена сомпля боїться громадянського супротиву ось вся суть цих псевдо блокпостіа
  • Лена Крепка

    Скільки ще це во буде.чому ті особи які стільки років жили за наші налоги, ходять групами по 5 рил з автоматами і грибуть тих з кого здирали військовий збір.тих хто далекі від військової справи.То ви бугаї в формі хочте жити то відловлюєте а самі в дома.БИДЛО.І ще в нас офіційно війни нема.то пиз...те і віддайте долг державі
  • Dif Inna

    А чи не бояться вони...що коли будуть ховатись...то русня прийде в кожне місто і село???
    Бо ті Захисники,які вже майже два роки в пеклі....теж мають право на відпочинок,хочуть побачити своїх дітей...
    Бо вони нікому,нічого не винні..і вже достатньо зробили для України та народу...
    А тепер черга тих,хто рахував їх "дармові" сто тисяч((
    Вперед!!
    Заради хоча б майбутнього свої дітей ...

keyboard_arrow_up