Блекауту не буде, але варто готуватися до різних сценаріїв. Ворог і далі б'є по енергообєктам

Блекауту не буде, але варто готуватися до різних сценаріїв. Ворог і далі б'є по енергообєктам
  • Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що, незважаючи на атаки росії на енергетичні об'єкти, блекауту в Україні не буде. Але експерти в цьому сумніваються.

«На жаль, нема ніяких сумнівів у тому, що атаки ворога будуть продовжуватись. Проте енергосистема цілісна. Тотального блекауту в країні не буде», — сказав Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Також міністр додав, що потрібно бути готовим до будь-яких сценаріїв та наголосив, що енергетики роблять все, аби найгірші сценарії не реалізувалися.

«Як уже показує досвід минулого календарного року, ми свого слова дотримуємось», — зазначив він.

Відео дня

Наразі через пошкодження енергооб’єктів та суттєве похолодання в енергосистемі спостерігався дефіцит. Для бізнесу і промисловості навіть затвердили графіки обмежень.

Тим часом як заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, Україна навряд чи пройде піки споживання електроенергії в липні-серпні та взимку без обмежень. Як він пояснив в інтервʼю Forbes, для того, щоб Україна пройшла зиму без відключень світла або з мінімальними обмеженнями, мають бути виконанні кілька умов. До них належать такі фактори як тепла зима, відновлення максимуму пошкодженої потужності, максимальне навантаження атомних електростанцій, а також наявність в ЄС надлишку енергії для її максимального імпорту у 2 ГВт. 

У зв'язку із численними терористичними атаками рф по об‘єктах енергетики України, у разі необхідності у Вінницькій області, нагадаємо, можуть застосовуватись відключення електроенергії, задля збереження цілісності та стійкості об’єднаної енергосистеми України.

Також відзначимо, що на поточну добу оголосили штормове попереджання. Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення через негоду.

 

Читайте також:

Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення

Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up