Біла пляма на річці Південний Буг. Фахівці екоінспекції розповіли, від чого вона

Біла пляма на річці Південний Буг. Фахівці екоінспекції розповіли, від чого вона
Фото: Державна екологічна інспекція у Вінницькій області
  • Більше тижня тому до екоінспекції Вінниці надійшло повідомлення про забруднення річки Південний Буг. Перехожі помітили велику пляму біля набережної.
  • Фахівці перевірили узбережжя та двічі відібрали проби. Результати їх дослідження здивували.

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 22 листопада 2021 року надійшло повідомлення про забруднення річки Південний Буг — вінничани побачили велику білу пляму біля пабу «Вінницька реберня». 

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області оперативно виїхали мобільною лабораторією на місце для вивчення ситуації.

Відео дня

Фахівці відділу обстежили узбережжя річки Південний Буг на ділянці від Київського мосту до набережної «Рошен» та взяли проби води для визначення вмісту забруднюючих речовин в таких точках Південного Бугу:

  • біля Київського мосту,
  • біля пабу «Вінницька реберня»,
  • біля центрального мосту,
  • біля набережної Рошен;
  • в притоці річки Тяжилівки.

Повторний забір води експерти зробили також 29 листопада, оскільки біла пляма знову з'явилася на річці. Фахівці вдруге провели лабораторне дослідження відібраних проб на вміст забруднюючих речовин, концентрація яких допустима для водойм господарсько-побутового призначення.

Врешті фахівці Державної екологічної інспекції сказали, що то була біла фарба. Шкоди для здоров'я людей і екосистеми річки від неї не буде. 

— Під час ретельного обстеження ми виявили джерело появи плями на річці Південний Буг, — говорить заступник начальника Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Олег Ющук. — Минулого тижня, відбувалося фарбування Київського мосту. Вітром фарбу здувало в воду, утворилася пляма. Під час експертизи зразків води, специфічних забруднюючих речовин лабораторія не виявила. Фарба водорозчинна, не хімічного походження. Відтак, небезпеки не несе.

 

Читайте також:

Кращі серед кращих. «Народний бренд» розповідає про успішні компанії, підбиває підсумки голосування

Новорічні локації для казкових фотосесій. Що пропонують вінницькі студії і за яку ціну?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр Жук

    А тоді запитання: - скільки грошей витратили на придбання фарби для зовнішнього застосування. Адже, сказано що фарба водорозчинна, тож має бути не придатною до зовнішнього використсння.... - ТО ХТО Ж, "ОБЛАЖАВСЯ"?

    Ols Kat reply Олександр Жук

    Може фарбували якийсь приватний мiсток, тодi i кошти приватнi, i звiтувати про використання нiхто не повинен...
  • Віктор Калінка

    ...СКІЛЬКИвсякоїГидотиВнашуРічкуСкотинякиВикидають...дякуватиБОГУщоХмельницькийНЕп'єВодуЗрічки...
  • Ols Kat

    біля пабу «Вінницька реберня» відбувалося фарбування мосту? Якого мосту? Там шо мiст побудували?

keyboard_arrow_up