Бандитам, що вбили поліцейського, також повідомили про підозру в дезертирстві зі зброєю

Бандитам, що вбили поліцейського, також повідомили про підозру в дезертирстві зі зброєю
  • Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в дезертирстві двом військовим, які вбили поліцейського в Гайсинському районі. Це вже третя підозра в їхньому списку злочинів. 

Зараз перевіряють інформацію щодо викрадення підозрюваними вибухівки та зброї з підрозділу їх військової частини, повідомили у ДБР.

«За даними слідства, 19 квітня 2024 року, військовослужбовці: батько та син — самовільно покинули військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них, — йдеться в повідомленні. — Надалі, близько 2 години ночі 20 квітня 2024 року у Вінницькій області, фігуранти поцілили у правоохоронців та втекли з місця події. Правоохоронці затримали їх 21 квітня 2024 року в селі Липецьке Подільського району Одещини».

В Офісі Генпрокурора додали, що раніше на території Вінницької області виявили транспорт, на якому переміщувалися розшукувані особи, та боєприпаси. Також в ході слідчих дій знайшли зброю — ймовірно знаряддя вбивства.

Відео дня

За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону цим двом військовослужбовцям повідомили про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу (стаття 348 Кримінального кодексу України, покарання — ув’язнення на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі).

І також повідомили про підозру в незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (частина 1 статті 263 КК України, карається ув'язненням на строк від трьох до семи років).

Працівники ДБР повідомили затриманим про підозру у дезертирстві зі зброєю, здійсненому в умовах воєнного стану (за частиною 4 статті 408 Кримінального кодексу України). Покарання — позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

«Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — пишуть в Держбюро розслідувань.

Раніше, нагадаємо, розповідали, що 21 квітня обох нападників затримали на Одещині. Це двоє військових, батько та син, 52-ох та 26-ти років, уродженці Вінницької області. Чоловіки переховувалися, планували втекти за кордон.

Затримані називають мотивом нападу на поліцейських те, що вони перевозили бойові гранати, розповіли в поліцейському главку. Більше про це читайте в матеріалі:

 

Читайте також:

У Бершаді поховають 20-річного поліцейського, якого вбили бандити в Гайсинському районі

ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 15 по 22 квітня, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Nina Talasheva

    Розстріляти там же ,на тому місці,де вони убили ту дитину!
  • Місцевий

    Ці персони мають бути знищені при спробі втечі.

keyboard_arrow_up