Багатоповерхівка на Поділлі залишилася без газу. Що стало причиною і як вирішили ситуацію?

Багатоповерхівка на Поділлі залишилася без газу. Що стало причиною і як вирішили ситуацію?
  • Будинок на 10 поверхів від’єднали від газопостачання. Газовики казали, що виявили порушення з документацією. Мешканці не погоджувалися і вважали це рішення несправедливим.

Ранком п’ятниці, 26 лютого, на лінію аварійно-диспетчерської служби 104 надійшов виклик. Перехожий повідомив, що у дворі багатоповерхівки, що на Зодчих, 10 відчувається запах газу. На місце виїхала спецбригада, яка виявила витік на внутрішньобудинкових мережах. До будинку тимчасово припинили газопостачання. 

Після ліквідації несправностей, як каже фахівчиня зв’язків з громадськістю «Вінницягаз» Лариса Логінова, з’ясувалося, що ОСББ будинку не має договору про обслуговування внутрішньобудинкових мереж, що є підставою відключити багатоповерхівку від газопостачання.

З цим не погоджуються жителі будинку. Вони вважають, що несправедливо було відключати їх будинок, коли аналогічних договорів не мають інші багатоповерхівки мікрорайону. Деякі з жителів не вірять навіть у витік газу. 

Відео дня
Фото, надіслане читачем 20minut.ua

На момент прибуття журналіста, кілька десятків мешканців були на вулиці і дискутували з представниками «Вінницягаз», поліцією та давали інтерв’ю телеканалам. 

— Спочатку нам сказали, що сталася аварійна ситуація, потім газовики обійшли всі квартири з приводу боржників, а потім принесли договір про взяття газової системи на баланс, хотіли, аби ми його підписали, — розповідає голова ОСББ Валентина Скрупська. — Ми хочемо, аби все було так, як було до цієї ситуації. На чиєму балансі була система до цього? Газовики кажуть, що ні на чиєму. Але ж ми комусь платимо гроші.

Фото автора

Представниця «Вінницягаз» Лариса Логінова не заперечує, що в навколишніх багатоповерхівках може бути така сама ситуація з документацією. Каже, у разі аварійних несправностей на них чекає аналогічні дії — відключення від газопостачання. 

— Ці питання піднімаються ще з 2019 року, але ОСББ зволікають з підписанням договорів, — пояснює Логінова. — Зараз холодно, тому було прийнято рішення відновити газопостачання. Для цього в кожну з квартир мають потрапити наші фахівці, аби впевнитися, що газ можна пускати. 

У «Вінницягаз» пояснюють, що мешканці будинку мають п’ять днів, аби укласти договір з компанією, яка буде обслуговувати їхні внутрішньобудинкові мережі. Якщо цього не станеться, багатоповерхівку знову може чекати відключення від газу. 

Фото автора

— Мені телефонував мешканець і казав, що у нього ковід, але прийшли газовики, щоб перевірити показники лічильників. Після цього вони йдуть в інші квартири, так? — обурюється голова ОСББ Валентина Скрупська. — Зараз карантин, проводити збори не можна, але ми не маємо іншого виходу, будемо збиратися і вирішувати, що робити з цим питанням. Інакше нам знову відключать газ.

Фото, надіслане читачем 20minut.ua

 

Читайте також:

Перевірте газові лічильники, щоб не платити тричі за температурні коефіцієнти

Встановили мінімальну межу. Доставку за газ стали рахувати по-новому

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Елена Колосюк

    ....перехожий повідомив...😂😂😂😂
    Операція "ГАЗ"!!!! То була лиш приключка!
    Тому, що :

    На позачерговому засіданні 09 грудня 2020р. , Уряд затвердив ініційоване МОЗ рішення про продовження  карантину до 28 лютого 2021 року з посиленням
    обмежень з 08 до 24 січня 2021 року.

    А Законом Украини Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби(COVID-19), прийнятим ВР України 17.03.2020р., передбачено:

    На період дії карантину або обмежувальних заходів,
    пов’язаних із поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
    -припинення/зупинення надання житлово- комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі;

    Тобто,  оскільки карантин в Україні продовжується до 28 лютого, НІХТО НЕ МАЄ ПРАВА припинити надання житлово- комунальних послуг, в т.ч. відключати від електричних, водопостачальних мереж та мереж газопостачання, протягом лютого + 30 днів.

    То й пустили "пулю" про витік газу!
  • Читач48

    начните резать бошки газовщикам и они успокоятся, а иначе вас будут доить как дойных коров
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up