Автомайдани їдуть у Вінницю знімати начальників поліції

Автомайдани їдуть у Вінницю знімати начальників поліції
Олександр Селіверстов на мітингу в Стаханові на початку 2014 року. Начальник міліції вчепив на себе георгієвську стрічку під тиском натовпу?
Гвалт. Вимагати, як мінімум, відсторонення шефа поліції Антона Шевцова і його нового заступника Олександра Селіверстова будуть 10 березня. На останнього теж знайшли компромат. Він, керуючи міліцію в Стаханові, начепив на себе «колорадку»

«Більше не допустимо сепаратизму в Україні! Досить мовчати! Збираємось у Вінниці 10 березня». Такий клич у Фейсбуку пустила активіста Таїса Гайда, яка вимагала спершу відставки призначеного начальником обласної поліції кримчанина Антона Шевцова, а тепер каже і про відставку його нового заступника Олександра Селіверстова.

Новопризначений зам теж, як і Антон Шевцов, раніше працював на Чернігівщині. Доти - в міліції Луганської області. Він теж каже, що рік прослужив у АТО. На своїй першій прес-конференції розповідав:

- На Луганщині немає жодного населеного пункту, у зачистці якого б я не брав участі…

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9"> 

Але претензія до Селіверстова не через службу в АТО. Він очолював міліцію Стаханова. Якраз у період, коли там починалися проросійські мітинги.

В Ютубі можна знайти відео з мітингів стахановців. На одному з таких записів - перед мітингувальниками виступає Олександр Селіверстов. Каже, що він за законність і проти кровопролиття, а коли на нього тиснуть маси, чіпляє собі на куртку георгієвську стрічку.

«Вінниця, до вас прийшов руцький мір в повному боєкомплекті», - відреагувала на появу у Антона Шевцова нового заступника Таїса Гайда.
 

 

Вінниця, до вас прийшов руцький мір в повному боєкомплекті.А ви думайте, що війна вона далеко ... ну-нуЗнайомтесь, за...

Опубликовано Таїсой Гайдой 7 марта 2016 г.

 

 

А стаханівські журналісти свого часу писали: у них міліція затримувала активістів, які розклеювала листівки «Луганщина – це Україна», а її начальник закривав очі на появу російського прапора на міськраді.

На прес-конференції в квітні 2013 (запис теж є в Ютубі), Олександра Селіверстова спитали про прапор.

- Да, висит российский флаг, - відповів він. - Просто мы не дали ситуации обостряться с этим флагом. Тем более, что он висит там не один… Мы обращались к мэру. Мэр говорит, что ничего тут такого…

Мера Стаханова Юрія Борисова згодом арештували. Йому висунули звинувачення в посяганні на територіальну цілісність України і організацію референдуму.

Думку Олександр Селіверстова про референдум, до речі, можна почути на тому ж відео з «колорадкою». Він, як начальник міліції, сказав: раз референдум буде на всій території Луганщини, то і в Стаханові міліція процесу не завадить.

Серед вінницьких користувачів Фейсбуку днями розійшовся документ, датований червнем 2014 року. Це відповідь начальника міліції керуючій справами Стаханівського виконкому Вікторії Бахмат. Жінка інформувала головного правоохоронця міста про появу на будівлі нового прапора - «Луганської народної республіки». Селіверстов їй відписав: «У вказаній в заяві події ознак кримінального правопорушення не вбачається».  


- Активісти, які жили в Стаханові, знайшли мене і надали дуже багато інформації, - каже вінничанка Таїса Гайда. – В березні, коли ще в Стаханові була українська влада і начальником був Селіверстов, міліція нічого не робила, щоб зупинити мітинги. Вони спочатку були маленькі, потім більші, більші. Далі з Луганська стали приїжджати озброєні люди і почалися страшні ситуації. В центрі міста у них висіли величезні плакати з фотографіями усіх активістів й написом, що фашистів треба знати в обличчя. Вони зверталися в міліцію, міліція плакати не знімала, бездіяла.
 

 

Начальник міліції Селіверстов і "стаханівські нацисти"Блін , гидке відчуття, що риюсь у смітнику, але доводиться , щоб...

Опубликовано Таїсой Гайдой 8 марта 2016 г.

 

 

- 10 березня будемо вимагати відсторонення Шевцова і його заступника Селіверстова на час проведення перевірки, як мінімум, - говорить активістка про акцію Автомайданів на площі Небесної Сотні. – Тому що такі люди в комплекті – і начальник, і зам - це вже занадто.
 

«Чисто бабло і ніякої політики»

У Вконтакті є спільнота «Свідомі Українці Стаханова». Останнє відео в ній – відео-розповідь блогера TVgolosnaroda про останні вінницькі призначення. Він у відповідь на версію Таїси Гайди про загрозу з боку Придністров’я через сепаратизм у поліції говорить ось що:

- Гайда неправильно визначила кінцеву загрозу. Навряд чи Шевцов зможе привести 30-тисячне військо для захоплення Вінниці. Найвірогідніше, досвідчена і перевірена на зоні АТО команда Анатолія Науменка (колишнього керівника Луганської поліції, якого звинувачували в “кришуванні” контрабанди, - ред.) в особі Шевцова і Селіверстова, призначена міністром Аваковим для контролю потоків контрабанди через кордон з Молдови і так званого Придністров’я. Чисто бабло і ніякої політики.


 

Читайте також:
Чим прославився новий шеф поліції Антон Шевцов
Звинувачений у сепаратизмі начальник поліції Шевцов вважає, що все робить правильно
Активісти на віче вимагали розслідування та відставки Шевцова
Гайда проти Шевцова. Три причини для конфлікту активісти з головний поліцейським області 
У вінницькій поліції новий кадровик. Каже, що приїхав наводити порядок

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Нікому крім народу України сильна Україна не потрібна. Ні владі, ні путіну, ні європі, ні штатам. Це моя особиста думка.
  • Дарья

    Хоч би лиха не було з цими новими призначеннями.
  • Анонім

    А хто така Гайда та звідки вона з'явилась? "Громадський діяч"- без підтримки громади!!! На хворих, взагалі, не варто звертати увагу! Її попередні вчинки- найкращий аргумент щодо її суті, як "представника громадськості". Сварки, скандали, жодного конструктиву, тільки все для власного піару. Пригадую попередні вибори, громада дала їй правильну оцінку!
  • Нефёдов Николай

    Потрібно люструвати всіх хто носив георгієвську стрічку,піонерський галстук і комсомольський значок.

    Анонім reply Нефёдов Николай

    Ви маєте на увазі люструвати майже всю країну?

    Анонім reply Анонім

    Не стоит преувеличивать масштабы эпидемии. Нормальные люди просто не высовываются и в ужасе наблюдают за происходящим. Но скоро им это надоест и они начнут открыто задавать вопросы. Лично наблюдал как на улице активистам кидали предъяву. И это только начало.

    Анонім reply Анонім

    "Нормальниє люді" -- це хто? П'яненькі єзичні?

    Анонім reply Нефёдов Николай

    ...та особисто Ніколая Нєфьодова...

    Анонім reply Нефёдов Николай

    Люстрировать нужно тех кто участвует в лохотронах, которые называются майданы. И себе жизнь портите и нормальным людям...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up