«Армію в капусті не знаходять, ми мусимо це робити» — у Вінниці запрацювали рекрутингові центри

«Армію в капусті не знаходять, ми мусимо це робити» — у Вінниці запрацювали рекрутингові центри
  • Від сьогодні в кожному прозорому центрі міста частина пронумерованих місць, яку займали оператори, належать військовим рекрутерам.
  • Одразу три муніципальні рекрутингові центри — на Космонавтів, Замостянській і Брацлавській — працюють для вас щодня, до 17.00.
  • Тут розкажуть все про військову освіту, військові вакансії, зарплату і можливість вберегтися від покарання, якщо на руках вже є повістка.
  • І що цікаво: рекрутерами працюють двоє добре вам відомих вінничан. Розповідаємо про це також 

Як все буде відбуватись? Чоловік чи жінка, бере з собою паспорт, код, військовий квиток, якщо є, і приходить в один з трьох рекрутингових центрів. Там людину анкетують, беруть в неї дозвіл на обробку персональних даних, дивляться, що вона собою представляє, з’ясовують її побажання і вирішують, яке її місце в ЗСУ.

— Відкриття рекрутингових центрів в Вінниці — це спільна ініціатива міського голови і командира 120-ї бригади Володимира Катинського, — розповідає солдат 120-ї бригади і координатор муніципальних рекрутингових центрів Вінниці Роман Ковальський. Він відомий у Вінниці, як журналіст. — Місто нам дало офіси, оргтехніку, 120-та бригада виділила персонал — людей, які пройшли бойові дії.

До речі, відкриття таких центрів у Вінниці було громадською ініціативою, а міноборони, в свою чергу, планує відкривати такі центри в усіх великих містах України.

— Не секрет, що готується новий закон про мобілізацію. Там є свої страшилки/лякалки, а ми хочемо це все прибрати, хочемо спокійно з людьми поговорити, без повісток та всякого примусу, і зрозуміти, чим вони можуть допомогти ЗСУ, — говорить Роман. — Агітуємо вступати в ряди 120-ї бригади і проходити службу поруч зі своїми, вінничанами. В нас є вакантні посади, і для чоловіків, і для жінок. Зокрема, у нас є вакансії водіїв, стрілків, кухарів, логістів менеджерів, так само є посади ІТ-шників. Це гарна і добре оплачувана робота, і це не означає, що людина через тиждень-два буде в Бахмуті чи Авдіївці.

За словами Романа Ковальського, якщо людина не бачить себе в 120-й бригаді, а хоче, наприклад, в штурмову чи 59-ту Гайсинську, або взагалі в інший підрозділ, тоді рекрути муніципального центру зв’яжуться з рекрутерами цих військових підрозділів і фактично супроводжують людину до того місця служби, яке вона обрала.

— Війна триває, я розумію, що Вінниця навіть після тих ракетних ударів зараз досить мирне і комфортне місто, але це до тих пір, доки сюди не прийшов руській мір. Ті міста, які ближче до фронту, вони більш стривожені і більш орієнтовані на те, щоб захищати країну, — каже солдат Ковальський.

Цей центр рекрутингу унікальний

За словами військового рекрутера Юрія Зеленого, запустити такі муніципальні рекрутингові центри у Вінниці на базі центрів надання адмінпослуг — це було ініциативою вінницької територіальної громади спільно зі 120-ю бригадою ТРО.

Але, щоб не було, скажімо так, заангажованості та гри в одні ворота, військовий рекрутинг вінницького ТЦК запропонував колаборацію спільно з 120-ю бригадою, і створили унікальний центр рекрутингу.

— Тому що ми надаємо консультації і послуги не лише по службі, а ще і по навчанню. Якщо абітурієнт не визначився з навчальним закладом, вони можуть звернутись до будь-якого центру нашого міста і отримати повну консультацію по вищим військовим навчальним закладам, сержантським коледжам, отримати перелік документів і повний спектр послуг, який надає військовий рекрутинг, — розповідає Юрий Зелений і додає: — Крім того, з відкриттям рекрутингових центрів, в місті також запрацювала програма лояльності для призовників.

— Правди ніде діти, люди бояться війни, за певних причин не приходять до ТЦК, а вже є повістка на руках… Тому ми пропонуємо вихід з цієї ситуації, — розповідає рекрутер. — Якщо боїтесь приходити до ТЦК, приходьте в муніципальні центри рекрутингу. Тут ви спілкуєтесь з рекрутерами 120-ї бригади ТРО, вони вам запропонують посаду, ви можете взяти письмову згоду на службу у Вінницькій бригаді, будете служити з друзями, з сусідами, зі своїми. А керівництво ТЦК йде на поступки — не притягувати до відповідальності таких осіб, які за будь-яких переконань не хочуть з’являтися саме в ТЦК.

Наостанок про страхи…

Резюмуючи сказане, солдат 120-ї бригади Роман Ковальский додає що, ніхто тут нікого за руки не ловить, і людина, яка прийде до муніципального рекрутингового центру, зрозуміє, що їй робити.

— Можливо, вона вже готова йти до армії, або вже її прийшла повістка і вона сумнівається, ховатися від цієї повістки чи все таки прийти і обрати професію в ЗСУ, яка її до душі і де вона дійсно має фах, — каже Роман. — Тому що зарплата тут висока — 20, 50, 120 тисяч грн. І для чоловіків і для жінок, до речі, приходять жінки, які готові отримувати 51 тисячу гривень і годувати військових.

Про те, що на виході нікого не будуть пакувати, наголошує і військовий рекрутер Юрій Зелений.

— Все буде цивілізовано, полювання ніхто не буде проводити, сміливо можна йти отримувати консультацію, — каже Юрій Зелений. — У вас буде достатньо часу щоб подумати, і у всіх все вийде. На жаль, війна триває, і армію в капусті не находять, ми мусимо це робити. І доносити людям, що є вакантні посади, що необхідно долучатися до збройних сил, наближати Перемогу.

Рекрутери — відомі нам люди 

Також у рекрутинговому центрі зараз працює відомий вінницький волонтер та велоактивіст Олександр Царевський

— Тепер офіційно. Від сьогодні, понеділка, 11 березня, у Вінниці розпочали роботу муніципальні рекрутингові центри. Вони працюватимуть на базі трьох прозорих офісів міста, а саме: «Замостя», «Старе місто» та «Вишенька». Безпосередньо я консультуватиму людей на Вишенці (48 місце), — написав Царевський в соцмережах. 

Він написав, що особисто йому цікава докомплектація його рідного 168-го батальйону: «вакансій вистачає, як і можливостей кар'єрного зростання — зайшов стрільцем, за пів року командир взводу, а якщо проходиш навчання і отримуєш фахові навички...».

— Окремо те, що стосується нашого бату: є потреба в медиках. Вільні вакансії: бойовий медик взводу (Vlad Rebeza ти запитував ніби), старший бойовий медик роти, лікар медичного пункту. Отже, запрошуємо завітати до рекрутингових центрів мотивованих чоловіків та жінок віком від 18 до 60 років, — пише рекрутер. 

 

Читайте також:

«Мамо, про все розповім після війни». Троє братів на фронті і всі із «Золотими хрестами»

Дрифтер з площі Ліверпуль уже два роки захищає Україну на фронті

Читали Кобзаря на руїнах Будинку Офіцерів. Театр творчих людей створив щемливе відео

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Людмила Лебедь

    Бугаїв здорових посадили,зарплатня непогана, навіщо?
  • Римский Александр

    Реальні кабани. Аби не виконувати свої прямі обов'язки. Нехай цивільні без ніг та рук лишаються, а ми в офісах та на бусах в глибокому тилу будемо громадян відловлювати і утилізовувати. Гниди.
  • Olexandr Danilov

    Сезон полювання на хом'яків відкрито. За кожного обманутого хом'яка премія.
  • Інна Собчук

    Вгодовані

keyboard_arrow_up