Архітектор розповів, що з’явиться на набережній Бугу біля «Спартака»

Архітектор розповів, що з’явиться на набережній Бугу біля «Спартака»
  • У мерії хочуть переробити квартали міста між Староміським мостом і «Спартаком».
  • Замість скупчення приватних будинків пропонують зробити рекреаційну зону з яхт-клубом, готелем та новими житловими будинками. Розширять і дорогу на Князів Коріатовичів.
  • Такі наміри є на довгу перспективу: якщо проект погодять депутати, то його впровадження триватиме наступні 11 років!

Набережна Південного Бугу з боку вулиці Князів Коріатовичів зараз схожа на дике поле, а річка місцями поросла очеретом. У мерії планують осучаснити цю територію новим сквером, яхт-клубом, житловою забудовою. Про це передають в сюжеті телеканалу «ВІТА».

Детальний план розробив архітектор Олександр Коротких. Каже, що реконструкція цієї ділянки — сама напрошується.

Відео дня

— Центр міста майже немає виходу до води, і це якось дивно. Буг не сприймається як місце відпочинку, водний ресурс. На території від Староміського мосту до «Спартака» планується зробити рекреаційний комплекс зі сквером, рестораном, яхт-клубом, відкритим басейном.

А ще архітектор пропонує збудувати на цій території житлові будинки, висотою 3 поверхи, щоб привабити інвесторів. Старі будівлі — демонтувати.

Разом з цим хочуть зменшити зону прибережної захисної смуги, аби збільшити площу території під забудову. Повністю переобладнають спортивну школу, річковий порт прийматиме катери, що курсуватимуть як громадський транспорт.

Раніше ми писали, що детальний план цієї території опублікували для громадського обговорення. Проект комплексної реконструкції триватиме 11 років. За баченням архітекторів, там мають вирівняти тротуари, розширити дорогу та створити нові кишені для громадського транспорту до 2023 року. А до 2030 року там планують збудувати 18 житлових будинків, готель, чотири офісних центри, яхт-клуб, ресторан та оточити це все сквером. Про це в матеріалі: Нове житло, яхти і розширення дороги: як може змінитися вулиця Коріатовичів?

Читайте також:

Фото: скріншоти з сюжету «ВІТА»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Albbe Freizenberg

    непогано, хай щє дно річки почистять
  • Лариса Кулькова Яковенко

    И не забудьте Буг почистить хорошо,а то стыдно будет нашим багатеньким винничанам кататься на белоснежных яхтах по такой грязной и вонючей речке. А если деньги после очистки останутся, то ещё и очистные сооружения почистить тоже не мешало бы,заодно и воздух чище станет,а то скоро даже в центре города дышать будем совсем не чистым воздухом,а ,мягко говоря,с запахом канализации. Но зато на яхте!
  • Игорь

    "За баченням архітекторів, там мають вирівняти тротуари, розширити дорогу та створити нові кишені для громадського транспорту до 2023 року."

    Уважаемые архтекторы-урбанисты не забудьте запроектировать нові власні кишені  депутатам и чиновникам из горисполкома , а то некуда будет складывать...
  • Елена Павловская

    вот же ж взялись.... и красная линия по барабану...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:09 Додому «на щиті» повертається Денис Новіцький з Вінницьких Хуторів 20:19 На Вінниччині двоє людей незаконно вирощували сільгоспкультури на прибережних смугах 19:23 Метеозалежним приготуватися: до Землі наближається потужна магнітна буря 18:22 Сапери ДСНС знищили гранату та снаряд часів Другої світової photo_camera Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 17:58 Один пропуск — 20 грн: цікавий спосіб відпрацювання пропущених пар в Барському коледжі 17:15 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 17:07 Аби захопити вінницький кар'єр, хабарники пропонували мільйон доларів полковнику СБУ photo_camera 16:23 Сорок діячів культури і мистецтв Вінниччини отримуватимуть стипендії ОВА 16:17 «Таких як він, ніколи більше не буде». Вінниця попрощалася з Назарієм Гринцевичем 15:21 У Вінниці затримали водія, який був під дією двох наркотиків 15:15 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up