Аномальна спека у зоопарку. Показали, як тварини рятуються від сонячних променів

Аномальна спека у зоопарку. Показали, як тварини рятуються від сонячних променів
  • Спека важко дається, як людям, так і тваринам. Мешканці Подільського звіринцю шукають затінок у вольєрах, рятуються від спеки у воді та в коридорі з туманом.

— Надворі спекотно вже з 10 години ранку. Тож, тварини вимушені шукати затінок у своїх вольєрах. Ховаються звірі і птахи від прямих сонячних променів під деревами, навісами, у траві та зимівниках. 
Бурим і гімалайським ведмедям пощастило. В їх вольєрах зручності. У будь-який момент клишоногі можуть зануритись у прохолодний басейн або прогулятись біля водоспаду, — пише Подільський зоопарк на своїй сторінці у фейсбук. — Страуси, примати і білі лебеді ловлять прохолоду біля 140-метрового туманоутворювача, який встановили у зоопарку два тижні тому. Під час роботи туманна установка здатна понизити температуру повітря на 8-12 градусів. Тож, в умовах спеки «туманна галерея» стала справжнім порятунком для мешканців зоопарку.

Також у таку спеку травинам складають спеціальне меню. Обов'язково зберігають питний режим.

Директор Подільського зоопарку Євген Ткачик зауважив, що до спеки чутливі всі тварини.

Відео дня

— Ми вживаємо всі необхідні заходи, аби у наших мешканців не було теплового удару. 4-5 разів на добу здійснюється заміна питної води. Працівники по догляду за тваринами слідкують, аби вода була прохолодною. Крім того, внесені зміни і в раціон тварин. Добові порції зменшені, а в меню переважно рослинна їжа, яка легко перетравлюється, — каже Ткачик. — Крім того, у всіх вольєрах біля годівниць встановлені солонці, у складі яких містяться необхідні для тварин мінеральні речовини.

 

Читайте також:

Тепловий чи сонячний удар. Як попередити, визначити та допомогти

Комфорт у спеку. У Подільському зоопарку встановили туманоутворювач

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up