Переселенці Вінниччини отримають фінансову допомогу від ООН — Сергій Борзов

Переселенці  Вінниччини отримають фінансову допомогу від ООН — Сергій Борзов
  • Офіційно зареєстровані у громадах Вінниччини переселенці з гарячих точок протягом двох місяців зможуть отримати фінансову допомогу ООН — 2220 гривень щомісяця.

В області уже працює місія Всесвітньої продовольчої програми в Україні. Офіційно зареєстровані на Вінниччині переселенці з гарячих точок зможуть отримати фінансову допомогу ООН — 2220 гривень щомісяця протягом двох місяців.

«Вдячний представникам ООН, які за пару днів разом із Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації, відпрацьовали алгоритм співпраці та механізми надання продовольчої і грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам на Вінниччини, — повідомив Сергій Борзов, начальник обласної військової адміністрації. — Про це ми сьогодні говорили на онлайн нараді із головами громад області разом із представником ООН Педром Матосом».

Є три основні напрямки допомоги:

Відео дня
  • підтримка переселенців (на перших етапах допомога надаватиметься усім переселеним громадянам в області, щоб розпочати процес і не затягувати його);
  • допомога і підтримка лікарень, госпіталів, дитячих садочків та соціальних установ (продуктова та фінансова);
  • підтримка малих підприємців і фермерів (у подальшій перспективі).

Крім продуктової програми, як каже Борзов, діє програма фінансової підтримки за рахунок пожертв, які надходять для України.

— На Вінниччині представники ВПП будуть втілювати переважно фінансову програму, оскільки у переселенців тут є доступ до ринків та супермаркетів, тому підтримка буде готівкою. Сьогодні йде мова про 2220 гривень на одного переселенця — це сума місячної виплати. Переселенці на Вінниччині зможуть її отримувати протягом двох місяців, — говорить голова ОВА. — За фінансовою допомогою від Всесвітньої продовольчої програми ООН переселенці мають звертатись у ті соцслужби, де вони отримували довідки ВПО. З понеділка запускаємо програму у перших 20 «пілотних» громадах Вінниччини. Далі — щотижня плюс чотири громади, з якими буде працювати ООН.

Вінниччина, нагадаємо, приймає біженців з інших регіонів України, в яких відбуваються активні бойові дії. За попередню добу у Вінницькій області транзитом розмістили 2024 осіб, з них: 56 з числа маломобільних груп населення та 544 дітей.

Біженці прибули з Київської, Донецької, Миколаївської, Одеської, Запорізької областей, міст Харків, Херсон, Буча, Мелітополь, Ірпінь, Чернігів, Слов’янськ тощо.

На постійному проживанні з 24 лютого 2022 року перебуває 92 тисячі 597 біженців, з них 536 — маломобільних та 27 тисяч 801 дитина. 

 

Читайте також:

Понад 120 тисяч гривень — на таку суму оштрафували вінничан за паління трави

Вінницька волонтерка Юлія Вотчер зібрала для захисників допомогу на 70 мільйонів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up