Amazon заборонив одяг з «Останнім євреєм у Вінниці» після скандалу

Amazon заборонив одяг з «Останнім євреєм у Вінниці» після скандалу

У британському, німецькому та французькому відділеннях міжнародної торгової системи Amazon на продаж був виставлений ​​одяг з фотографією часів Другої світової війни. На відомому фото, яке називають «Останній єврей у Вінниці», зображена сцена розстрілу єврея нацистом.

На продаж були виставлені майки, футболки і толстовки за ціною від 9 до 20 фунтів стерлінгів. Продавець під ніком Harma Art пропонував зробити вибір з його «чудової колекції» щоб «виділитися з натовпу».

Лот у магазині побачили працівники музею Аушвіц наприкінці серпня. Після публікацій в ізраїльських ЗМІ Amazon зняв товари з продажу і вибачився.

Відео дня

«Ми втрутилися в цю справу. Реакція принесла результат. Одяг з фотографією страти «Айнзацгрупи» зникла з усіх сторінок », - йдеться в повідомленні музею Аушвіц в твітері.

Фото «Останній єврей Вінниці»  стало відомим після публікації у 1961 році в американському інформагенстві United Press, під час суду над німецьким офіцером Адольфом Айхманом. United Press отримав фото від Аль Мосса, польського єврея, який купив його у травні 1945 року, після звільнення з концтабору. Мосс, який  в той час жив у Чикаго, хотів, щоб люди «знали, що відбувалося за часів Айхмана».

Фото датується 1941 роком, коли Вінниця була під окупацією. Деякі джерела стверджують, що оригінальне зображення було у фотоальбомі члена Айнзацгрупи військ СС, який і зробив фото, або знайдене у кишені загиблого солдата. На зворотному боці фото був напис – «Останній єврей у Вінниці».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юрий Бондарук

    Це фото - факт історії, яке звинувачує фашизм і ідеологію гітлера, гебельса, бормана.... ЦЬОГО НІКОЛИ НЕ ЗАБУТИ!
  • Дональд_К

    и в такой футболке в Израиль полететь
  • Ols Kat

    Не Vinnitsa, а Vinnytsia

    Нави Навигатор reply Ols Kat

    Anonymous reply Нави Навигатор

    А если вот так

    Иван reply Ols Kat

    Историю правописания названия города учи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up