Аби місто залишалося чистим. У Вінниці змінили графік з вивозу сміття

Аби місто залишалося чистим. У Вінниці змінили графік з вивозу сміття
  • Сміттєвози «ЕкоВіна» не працювали у комендантську годину, вивіз відходів здійснювали лише вдень. Цього виявилося замало, тому вводять новий графік.

Уже тиждень тестують вивезення сміття вночі. На маршрути виходить три сміттєвози. Вдень продовжує працювати 12 машин. 

Раніше відходи вивозили лише вночі і цього всім вистачало. Нині вінничани почали нарікати на заповнені контейнери. Саме тому відбулися зміни, аби місто залишалося чистим. 

«До вторгнення росії в Україну вінницькі комунальники вивозили сміття переважно вночі і жодних нарікань від вінничан не було. Тому що ця система у нас була налагоджена, працювала роками. Але після запровадження комендантської години побутові відходи почали вивозити лише вдень, і це стало неабиякою проблемою, — говорить директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк. — Сміттєвози дуже часто не можуть під’їхати до контейнерних майданчиків, щоб забрати та вивезти сміття. Їх роботі перешкоджає приватний транспорт, припаркований перед самими майданчиками, та й кількість побутових відходів зросла в рази. Адже кількість людей, яких прийняла Вінницька громада з місць проведення бойових дій, щоразу збільшується. Сміттєві контейнери швидше заповнюються і, відповідно, відходи треба вивозити частіше. Аби вирішити цю проблему, прийнято рішення, що комунальники будуть вивозити сміття вдень і вночі. Спершу у тестовому режимі працював кілька ночей один сміттєвоз. Ми побачили позитивний результат і додали ще два автомобілі».

Відео дня

Як зазначає Семенюк, наразі на один контейнерний майданчик впродовж доби заїжджає два сміттєвози. Дев’ять автомобілів вдень збирають вологі відходи, а вночі працюють три, які проходять тими ж маршрутами та вивозять сухі.

Також забирають сміття на контейнерних майданчиках, до яких не вдалось дістатись спецтехніці впродовж дня. Ще три сміттєвози «ЕкоВіна» впродовж дня обслуговують територію приватного сектора.

Загалом побутові відходи нині у Вінниці вивозять 15 автомобілів.

 

Читайте також:

За незаконну спробу перетнути кордон чоловік сплатив майже 47 тисяч гривень

Екссуддю з Вінниччини засудили за хабар до 10 років в'язниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up