249 мільйонів гривень кредиту на утеплення шкіл та садочків: що вже зробили?

249 мільйонів гривень кредиту на утеплення шкіл та садочків: що вже зробили?

У Вінниці функціонує 90 шкіл та садочків. Лише 18 з них утеплені.

— Комфортні умови для перебування діток необхідно створити у кожному закладі. Це і є головна мета програми прискореної термомодернізації закладів, задля якої міська рада залучила 249 мільйонів гривень кредитних ресурсів. І упродовж двох років зможемо провести комплексне утеплення ще 11 садочків та 5 шкіл, — розповідає мер Вінниці Сергій Моргунов.

За його словами, приємні зміни чекають і на дитячий садок №47 та його майже 300 маленьких вихованців.

— Тут також розпочались роботи з реконструкції. Будівля стане більш енергоефективною, а у приміщеннях буде оптимальний мікроклімат, — зазначає мер.

Відео дня

Вінниця взяла кредит на 249 мільйонів гривень, щоб утеплити школи та дитсадки

Майже чверть мільярда гривень міська влада бере в «Укргазбанку» на термін погашення 5 років. На ці кошти планують зробити термомодернізацію 14 закладів освіти.

На сесії міської ради, 31 травня, ухвалили рішення «Про залучення кредитних коштів до бюджету Вінницької міської ОТГ». Позику беруть в ПАТ «Укргазбанк», розміром 249 мільйонів гривень, з них:

  • у 2019 році - 97 мільйонів 200 тисяч гривень;
  • у 2020 році – 151 мільйон 800 тисяч гривень.

Період, на який здійснюється запозичення — 5 років з пільговим періодом 1 рік. Відсоткова ставка за користування залученими коштами – 19,5 % річних з можливістю перегляду кожні 6 місяців у разі зміни облікової ставки НБУ, але не менше ніж 16,0 % річних та не більше 23,0 % річних.

Погашення кредиту здійснюється щоквартально рівними частинами, починаючи з 13–го місяця кредитування, за графіком згідно з договором.

Як пояснив міський голова Сергій Моргунов, кредит беруть для термомодернізації 14 закладів освіти.

— З них 11 дитячих садочків, три школи — програма термомодернізації. На цей рік ми отримаємо кошти для утеплення семи закладів. А загалом це дасть нам можливість збільшити кількість закладів освіти, які утеплені, з 20 до 34, — казав мер Вінниці.

Нагадаємо, у 2018 році завершено термомодернізацію будівель шкіл № 33,5, дитсадків № 4,17, реконструйовано покрівлі шкіл № 36, 8.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья Бондарь

    Далеко не всі МФО видають кредити без дзвінків клієнту. Спробуємо з'ясувати, чим зручні позики без обдзвону, і де можна отримати такий кредит. Справа в тому, що така послуга помітно підвищує якість обслуговування. Розглянемо ряд ситуацій, коли звернення в МФО без прозвону оператора буде оптимальним. https://www.kramatorskpost.com/poziki-bez-obdzvonu-zrucnii-sposib-mikrokredituvannya_84297?fbclid=IwAR1G1JALu3FNlQ3hYwWLEhfp63oxd-MYooF8JHXJ8y1mJmgPDqg4aUyzFl8

keyboard_arrow_up