Місто бере кредит на 249 мільйонів гривень, щоб утеплити школи та дитсадки

Місто бере кредит на 249 мільйонів гривень, щоб утеплити школи та дитсадки
  • Майже чверть мільярда гривень міська влада бере в «Укргазбанку» на термін погашення 5 років.
  • На ці кошти планують зробити термомодернізацію 14 закладів освіти.

На сесії міської ради, 31 травня, ухвалили рішення «Про залучення кредитних коштів до бюджету Вінницької міської ОТГ». Позику збираються брати в ПАТ «Укргазбанк», розміром 249 мільйонів гривень, з них:

  • у 2019 році - 97 мільйонів 200 тисяч гривень;
  • у 2020 році – 151 мільйон 800 тисяч гривень.

Період, на який здійснюється запозичення — 5 років з пільговим періодом 1 рік. Відсоткова ставка за користування залученими коштами – 19,5 % річних з можливістю перегляду кожні 6 місяців у разі зміни облікової ставки НБУ, але не менше ніж 16,0 % річних та не більше 23,0 % річних.

Погашення кредиту здійснюється щоквартально рівними частинами, починаючи з 13–го місяця кредитування, за графіком згідно з договором.

Відео дня

Як пояснив міський голова Сергій Моргунов, кредит беруть для термомодернізації 14 закладів освіти.

— З них 11 дитячих садочків, три школи — програма термомодернізації. На цей рік ми отримаємо кошти для утеплення семи закладів. А загалом це дасть нам можливість збільшити кількість закладів освіти, які утеплені, з 20 до 34, — казав мер Вінниці.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Юлия Савчук

    Детальніше про вигідні і надійні кредити ви дізнаєтесь на сайті https://t.me/s/UFGBank/ Там представлені тільки актуальні відомості про умови позик і тільки реальні відгуки клієнтів.

  • Люда Лень

    Вибачаюсь, вікна були зроблені років 5 тому, а три роки тому робили світло в під'їздах (поставили світильники, які реагують на рух). Через три місяці вони почали ломатися. Скільки і з яким зусиллями ми заставляли фірму, яка поставила цей китайський ширпотреб, ремонтувати їх я вже промовчу. Але на сьогоднішній день дехто на етажах відключив ці світильники, бо втомились ремонтувати. На перших етажах я замовила (знову заплатили) лед світильники, тому що попередні завжди ломалися. А що стосується тендеру, то історія така ж як з вікнами, в три дорога . І тендери в місті на такі роботи виграє одна фірма Тараканова, мабуть інших спеціалістів у місті нема.
  • Люда Лень

    А саме цікаве, коли ми сказали міськвиконкомовському кошельку  Ткачуку, що 30 відсотків від такої суми це. шалені гроші для мешканців, то нам поставили умову з кожної квартири здати по 220 грн (правда долар був по 8 і це були немалі гроші). Ось такі
    тендери в Вінниці проводять.
  • Люда Лень

    Нам три роки тому вікна поставили за 476000 за програмою 70 на 30. А коли я прорахувала вартість таких вікон в трьох фірмах, то середня вартість склала 160000. А тендер на вікна виграла аварійна, яка труби міняє. Але саме цікаве, коли ми сказали міськвиконкомов

keyboard_arrow_up