13 мобільних додатків та чат-ботів, які можуть стати в пригоді вінничанам

13 мобільних додатків та чат-ботів, які можуть стати в пригоді вінничанам
  • Дізнатись про причини відключення електроенергії, записатись на прийом до лікаря, замовити виготовлення довідок, відстежувати рух транспорту в реальному часі — усе це можна зробити просто зі свого смартфона.
  • Склали добірку корисних застосунків та чат-ботів, які значно можуть спростити ваш побут у Вінниці.

Без смартфона зараз нікуди. А з початком повномасштабної війни напевно у всіх нас з’явився в телефоні Telegram чи Viber, де з різних каналів ми отримуємо швидку інформацію про те, «де прилетіло».

Тому вирішили скласти добірку з мобільними застосунками та чат-ботами, якими самі користуємося. Можливо, деякі з них вам також будуть корисними.

Комунальні послуги

Вінницяобленерго

Відео дня

У енергетиків є чат-бот у Viber, де можна переглянути планові та аварійні відключення за вашою адресою. А також написати скаргу. Бот доступний за цим посиланням.

Єдиний рахунок

Цей додаток спільно з банками-партнерами забезпечує приймання платежів від мешканців за спожиті комунальні послуги. Тобто, у ньому ви можете платити за комунальні, передавати показники лічильників й у своєму телефоні стежити за обсягом спожитих послуг.

Завантажити: Android, iOS.

Пункти Незламності

Якщо тривалий час немає інтернету, мобільного зв’язку та світла — то можна завітати в один з «Пунктів Незламності». Там все це є. У Вінниці вони діють у наметах, школах, бібліотеках та інших закладах, що мають відповідну позначку.

Знайти найближчий до вас «Пункт Незламності» допоможе Мапа або telegram-бот.

Транспорт

Vinnytsia Transport

Допоможе відстежувати в реальному часі рух всього громадського транспорту в місті. Є функція відстеження окремого маршруту по кожній зупинці. Додаток показує орієнтовний час прибуття необхідного вам транспорту. 

На собі протестували, що, в цілому, застосунок дає коректну інформацію.

Завантажити: Android, iOS.

Rozklad.in.ua

Це додаток із графіком руху всіх маршрутів у Вінниці. Тут можна спланувати свою поїздку: написавши назву зупинки ви побачите всі маршрути муніципального і транспортну приватних перевізників, які проїжджають через цю зупинку.

Також тут оновлюють інформацію про актуальний графік руху. Наприклад, в цьому застосунку наразі є інформація тільки про трамваї №3 і №4. Адже решта трамвайних маршрутів наразі не випускають на лінію, через обмеження споживання електроенергії.

Корисний бонус цього додатку: номери служб таксі, які працюють у Вінниці.

Завантажити: Android

Ситуаційний центр

Ще один корисний чат-бот, який наповнює однойменний центр від міськради. Він створений для інформування водіїв щодо навантаження руху на дорогах нашого міста.

Доступний в Telegram та Viber.

Медицина

Tabletki.ua

Корисний мобільний застосунок, завдяки якому ви зможете дізнатися, в якій аптеці є необхідні вам ліки. Також вказані ціни на препарат. Тож, крім того, щоб ви можете обрати найближчу до вас аптеку, то ще зможете обрати той заклад, де вартість ліків є найменшою. Є опція бронювання, щоб «останню пачку препарату» не забрали до вас.

Сайт; додаток на Android; застосунок на iOS.

Helsi

Додаток Helsi — безплатний медичний онлайн-сервіс, який допомагає отримати всі необхідні медичні послуги. 

З Helsi можна знайти потрібного лікаря та записатись до нього або записати своїх рідних, зберігати медичні дані в особистому кабінеті, встановити нагадування прийому ліків.

Завантажити застосунок на Android. Завантажити додаток на iOS.

Державні послуги

«Дія»

Додаток, який урядовці називають «Державою в смартфоні». З корисного — тут можна оформити виготовлення різноманітних довідок та витягів; подати заявку про пошкоджене майно, внаслідок російського обстрілу; заплатити податки ФОП, штрафи за порушення ПДР.

І ще оформити статус безробітної людини (або скасувати цей статус), щоб отримати допомогу по безробіттю; оформити статус переселенця, допомогу і скасувати цей статус.

Також цей додаток підтягує інформацію про вас з держреєстрів: тут може бути електронна копія вашого паспорта, водійського посвідчення та інших документів, які мають таку ж силу, як і паперові-пластикові оригінали.

Завантажити: Android, iOS.

«ВінСоцбот»

Простими словами — це довідник з номерами телефонів. Цей чат-бот працює у Telegram. Є десять категорій: ВПО; компенсація власникам житла; ЦНАП; субсидії-допомоги; психолог; медицина; освіта; пенсії; домашнє насилля; правова допомога.

За усіма цими напрямками ви зможете отримати короткі роз’яснення та номери телефонів фахівців. Телеграм бот можна знайти у пошуку Telegram за назвою «ВінСоцБот» або @VinSoc_bot.

Додатки воєнного часу

Повітряна тривога

Дуже сумніваюсь, що у вас немає подібного додатка на 10-й місяць повномасштабної війни. Тут ви можете отримати оперативне оповіщення про повітряну тривогу. Переглянути мапу, де наразі тривають сигнали повітряної тривоги.

Завантажити: Android, iOS.

Hearty

Додаток пропонує веселі та прості ідеї активностей та цікавих розмов для якісного спільного часу батьків та дітей (4-10 років).

Додаток, створений українськими розробниками, аби допомогти батькам переключити увагу дітей та поліпшити їхній психічний стан під час війни.

Завантажити: Android, iOS.

Сканер QR і штрих-коду

Під час війни важливо на всіх фронтах бойкотувати країну-окупанта. В тому числі не купувати російські товари. 

Для того, щоб розпізнати товари з рф можна скористатися додатком «Сканер QR і штрих-коду». Ми перевірили, як цей застосунок працює. Його потрібно лише встановити, реєструватися не потрібно. Треба лише навести камеру смартфона на штрих-код або QR-код, і отримати інформацію про походження товару.

Завантажити: Android

Які ще додатки вважаєте корисними? Пишіть у коментарях.

 

Читайте також:

Всі контакти та підказки в одному місці: у Вінниці запустили «Вінсоцбот»

Сім головних проблем з валідаторами у Вінниці. Дізналися, як їх вирішують

У Вінниці з'явилась база компаній, які працюють, коли немає світла

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Богдан Плахотнюк

    В мене одного єдиний рахунок  вибиває, просить постійно пароль?. Раніше норм працював, а тепер жах якийсь.

keyboard_arrow_up