«Я знаю, що нічого не знаю». Добірка безкоштовних онлайн-платформ для навчання від 20minut.ua

«Я знаю, що нічого не знаю». Добірка безкоштовних онлайн-платформ для навчання від 20minut.ua
  • Популярність онлайн-освіти зростає з кожним днем. Усі охочі можуть знову стати студентами та школярами завдяки цікавим навчальним проектам, котрих налічується безліч. Головне, аби був доступ до інтернету та бажання вчитись. 
  • Тому сьогодні ми пропонуємо вам декілька онлайн-платформ, які проводять безкоштовні курси з різних предметів. Деякі з них — українські проекти, інші — англомовні, проте з українськими субтитрами.

Всі ми живемо у світі, який стрімко крокує вперед, саме тому вміння постійно вчитися і опановувати нові знання та навіть професії особливо актуальні. Перед людьми зараз відкрилося багато можливостей для самореалізації, творчості, додаткового доходу та особистісного зростання. Питання лише в тому, які курси пройти, щоб вдосканалитися. 

Редакція 20minut.ua зібрала для вас платформи з безкоштовними онлайн-курсами на будь-який смак. 

Prometheus

Український сервіс Prometheus — це громадський проект масових відкритих онлайн-курсів. Він з’явився відносно недавно — в 2014 році і одразу зумів завоювати велику аудиторію людей, котрі прагнуть навчатись чомусь новому та вдосконалювати вже існуючі знання. Завдяки цій платформі кожен в Україні, незалежно від віку, соціального статусу та місця проживання, може стати студентом. Тут ви знайдете безкоштовні навчальні курси університетського рівня від викладачів КНУ, КПІ та Києво-Могилянської академії.

Відео дня

Обравши тематику, з’являється можливість переглядати відеолекції, виконувати інтерактивні завдання, щоб перевірити набуті знання, та спілкуватись на форумі з іншими студентами та викладачами. За умови успішного виконання усіх завдань, студент отримає сертифікат про завершення курсу.

Навчання може відбуватись у будь-який час, адже відеолекції, тести і форум доступні цілодобово. Все, що потрібно, це мати доступ до інтернету на своєму гаджеті.

EdEra

EdEra (Education Era) — це освітній проект, завдання якого — зробити навчання в Україні якісним та доступним. Усі курси тут повністю безкоштовні, але після закінчення навчання усі охочі можуть віддячити проекту.

До кожної лекції (коротких відео, запитань і завдань для кращого засвоєння матеріалу) додається супроводжуючий матеріал — конспект з ілюстраціями та поясненнями. Кожного тижня студенти здають домашнє завдання, а в кінці курсу — екзамен. Навчатись можна в будь-який зручний час, а успішність підтверджується сертифікатом.

Coursera

Coursera — це освітній проект, який пропонує своїм студентам сотні безкоштовних онлайн-курсів з різних предметів від провідних американських університетів. У разі успішного закінчення, студент отримує сертифікат про проходження курсу.

Студенти самі можуть обирати час для навчання, переглядати відеолекції, виконувати домашні завдання та перевіряти виконання робіт інших студентів. Викладачі встановлюють мінімальну кількість балів, які має набрати студент, тому багато слухачів «відсіюються» під час навчання. Найкоротші курси тривають 3 тижні, найпоширеніші — 6-тижневі, однак є й такі, які тривають 10 та більше тижнів.

Зважаючи на те, що відеолекції читають англійською мовою, найпопулярніші з них мають субтитри українською мовою.

Duolingo

У разі якщо ви хочете вивчити іноземну мову — вам буде цікаво звернути увагу на безкоштовну онлайн-платформу Duolingo, котрою користуються тисячі людей та котра, до речі, має український інтерфейс.

Навчання тут проходить в дещо ігровій формі. Існують певні рівні. І кожним рівнем завдання стають все складнішими і складнішими, а за їх виконання ви отримуєте «гроші» — лінготи (така собі внутрішня валюта). За них можна купити перехід на вищий рівень або додатковий закритий. Більше уваги тут приділяється письмовим урокам та диктантам, розмовній мові — менше.

Користувачі цієї онлайн-платформи можуть додавати друзів, щоб змагатись один з одним у вивченні мови.

ВУМ

ВУМ (Відкритий Університет Майдану) — це дистанційна платформа громадянської освіти. Онлайн-проект пропонує більше ніж 30 тем для безкоштовного навчання. Курси сформовані з відео-лекцій, практичних завдань та контрольних запитань. Наявність форуму надає можливість спілкуватись з іншими студентами та викладачами. 

Лекції читають провідні викладачі бізнес-шкіл, громадянського сектору, практики з бізнесу та соціальної сфери, а тому онлайн-курси пов’язані з такими напрямами як персональний розвиток, реалізація потенціалу, підприємництво, формування відкритого суспільства в Україні.

За умови успішного проходження обраного курсу, ви можете завантажити сертифікат.

TED

TED (Technology, Entertainment, Design) — це некомерційний проект, який кожного року в Единбурзі та Лонг-Біч збирає зі всього світу науковців, бізнесменів, політиків, активістів. Мета цієї конференції — поширення унікальних та цікавих ідей серед суспільства, а переважно молоді. Після конференції їхні промови з’являються на сайті TED, де переглянути їх може кожен охочий.

На сайті можна знайти понад дві тисячі відео, до більшої частини з яких є субтитри українською мовою, а деякі — озвучені нею.

 

Читайте також:

Під колеса службового авто Муніципальної варти вінничанин вилив мильну воду

Встановили мінімальну межу. Доставку за газ стали рахувати по-новому

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up