«Відчуття, що стаємо однією родиною»: у вінницькому техколеджі провели Андріївські вечорниці

«Відчуття, що стаємо однією родиною»: у вінницькому техколеджі провели Андріївські вечорниці
  • У Вінницькому технічному фаховому коледжі влаштували Андріївські вечорниці та фестиваль вареників. Що там відбувалося? Розповідаємо.

— Мені дуже подобаються всі заходи в коледжі, а Андріївські вечорниці особливо запам’яталися завдяки народній атмосфері. З’являється таке відчуття, що весь коледж об’єднується і стає однією дружньою родиною. Мені дуже приємно брати участь у таких заходах, — говорить студент радіотехнічного відділення Даниїл.

Вареники на будь-який смак

Атмосфера справді була неймовірно сімейною. Студенти співали та танцювали разом із викладачами. Батьки пригощали всіх варениками, які ліпили разом із дітьми. А вареники були на будь-який смак: із картоплею, сиром, капустою, вишнями.

Кожне відділення прикрашало страви та свої столи по-особливому. Наприклад, на столі радіотехнічного відділення можна було побачити вареники сині, жовті та зелені. Фарбували їх, використовуючи лише натуральні інгредієнти.

А на столі відділення транспортних технологій красувалися ляльки-мотанки та традиційні дідухи. Крім вареників там приготували й інші традиційні страви.

— Наше відділення презентувало вареники з різними начинками, оскільки українці — люди з широкою душею. Крім цього, у нас є й калита, і коровай, і пироги, і, звичайно ж, узвар. Ну і як же варенички без сметанки? — каже Людмила Гончарук, мама студентки відділення транспортних технологій.

Усі столи були оформлені в українському стилі: прикрашені вишитими рушниками, заставлені традиційними стравами в глечиках. Така картина створювала відчуття затишку та тепла традиційної української хати.

— У нас сьогодні Андріївські вечорниці, адже 30 листопада — день Андрія Первозванного. У рамках вечорниць ми проводимо фестиваль вареників, бо вареники — це національна українська страва. Сьогодні всі наші групи та відділення представляють свої вареники, які ліпили власноруч — самі, з батьками та класними керівниками. Кожен стіл презентує своє відділення, накриваючи його в українських традиціях, і демонструє, що має бути на святах на українських столах, — розповіла директорка коледжу Світлана Василюк.

Пані Світлана поділилася, що це вже традиційне свято у коледжі, яке проводять понад десять років. Цьогоріч захід зібрав близько 500 людей.

Співали, ворожили та калиту кусали

На сцені коледжу розгорталася справжня казка. Там співали й танцювали. Крім того, студенти першого курсу підготували виставу за мотивами «Вечорів на хуторі біля Диканьки», в якій поєднали традиції Андріївських вечорниць: обряди та різні ворожіння.

На сцені побували не лише студенти, а й «гості» — півень та пес Патрон, які «визначали», яка з дівчат першою вийде заміж.

Пізніше кожне відділення представляло свої вареники. Робили це креативно: хтось ставив виставу про те, як після одного такого сімейного ліплення всі стали «Кайдашами», хтось зняв цілий фільм у старовинній хаті села Яришівка, а дехто розповів про те, як ліпили вареники цілим гуртожитком.

Завершилося все нагородженням відділень у різних номінаціях та частуванням страв.

— Хоч сьогодні ми пригощаємо варениками, але 6 грудня у нас буде благодійний ярмарок. Там також будуть вареники, і ми збиратимемо донати для ЗСУ, — додала директорка Світлана Василюк.

 

Читайте також:

Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60-70 років

Грали в «Монополію», перетягували канат та їли вареники. Технічний коледж встановив рекорд

«Пропонуємо хату в селі на виплату» — Як голова уже вдруге рятує школу від закриття?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Serg
    Один з кращих навчальних закладів передвищої освіти, зі своїми традиціями та регламентом, маю за честь бути дотичним до освітнього процесу.....бачу можливості та майбутній розвиток для своїх дітей!!!!

keyboard_arrow_up