Весняні канікули: коли у школярів будуть додаткові вихідні

Весняні канікули: коли у школярів будуть додаткові вихідні
  • В Україні школярі продовжують здобувати освіту, попри повномасштабну війну, а також вони мають вільний час для відпочинку завдяки канікулам.
  • Коли у школах настануть весняні канікули, читайте далі.

Весняні канікули в українських школах традиційно розпочинаються у кінці березня або на початку квітня залежно від того, як вирішить заклад освіти, оскільки від має повноваження визначати період канікул самостійно, зважаючи на погодні умови, безпеку в регіоні, епідеміологічну ситуацію тощо.

Водночас Міністерство освіти цьогоріч рекомендує школам проводити весняні канікули з 27 березня до 2 квітня 2023 року, тобто дати школярам рівно тиждень відпочинку. Тим час школи, ліцеї та коледжі з тримісною системою з модулями можуть провести канікули з 3 до 9 квітня.

В цьому році на 16 квітня, нагадаємо,  припадає велике християнське свято Великдень. За статтею 73 Кодексу законів про працю, наступний понеділок після святкування Великодня має бути вихідним днем, однак в країні триває воєнний стан. Його продовжили до 18 травня.

Відео дня

У зв'язку з цим додаткові дні для відпочинку на державні свята скасовуються. Не стане винятком і Великдень, тобто вихідним понеділок 17 квітня не буде.

 

Читайте також:

Тест з історії України НМТ-2023: Міносвіти виклали тренажер для здачі

Україномовний контент на YouTube для підлітків та дорослих. Добірка 40 каналів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Olexandr Danilov

    хм
  • Borys Rad'ko

    Про які канікули мова? Чи не краще було б надолужувати втрачені дні в зв'язку з війною.Минулий рік показав рівень знань школярів в порівняння з довоєнним часом.Живу в районі двох шкіл і маю можливість спостерігати поведінку цих школярів,які повертаються зі школи ! При цьому це не тільки старшокласники . Це просто жах - поведінка,спілкування,мати такі,що вуха вянуть.Якщо почують зауваження,то в відповідь мати стають неймовірно вичурними,якщо можна так сказати,а ще агресія.То про які канікули  для "зморених діточок".А страшіше те,що дівчатка настільки рознуздані,що слів немає для оцінки.

    Українець Вінницький reply Borys Rad'ko

    набір слів від типового "дослідника" за учнями. Вам нема чим зайнятися як слідкувати за учнями? чи думаєте що рівень вихованості зміниться якщо канікул не буде? Характер дитини залежить від виховання батьків, а не навчаня в школі. Вам пораджу заянятися корисними справами. Або ще краще - педагогічною освітою, для подальшого контролю невихованості в школі , а не через вікно кухні.
  • Люда Гогу

    Яке навчання? Це так щоб вчителі отримували зарплату?! Брехня на брехні
  • Люда Гогу

    Яке навчання? Це так щоб вчителі отримували зарплату

keyboard_arrow_up