«Вчителям від Google»: до Вінниці приїхав міністр Шкарлет та передав школам хромбуки

«Вчителям від Google»: до Вінниці приїхав міністр Шкарлет та передав школам хромбуки
  • Сьогодні, 8 березня, до Вінниці завітав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він передав хромбуки для закладів загальної середньої освіти.

Про це міністр повідомив у своєму телеграм каналі. Він підкреслив, що разом з партнерами продовжує забезпечувати регіони електронними девайсами.

Загалом сьогодні керівникам територіальних громад передали понад 2,4 тисячі хромбуків для закладів загальної середньої освіти.

Хромбук (англ. Chromebook) — ноутбук або планшет з обмеженими можливостями виробництва фірми Google, що працює на операційній системі Chrome OS. Призначений для використання, насамперед, при підключенні до мережі інтернету, з більшістю додатків і даних, що знаходяться на «хмарі». Хромбук є прикладом тонкого клієнта. Головною особливістю цих комп’ютерів є короткий час запуску.

Відео дня

— Вдячний партнерам з розвитку за технічну підтримку освітян та здобувачів освіти, зокрема компанії «Google» та Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО. Такими важливими та спільними кроками ми задовольняємо потреби у навчанні українських дітей, — сказав Шкарлет.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов підкреслив, що точна кількість хромбуків — 2428 штук. Їх відправлять до 558 закладів освіти Вінниччини.

— Розподіл хромбуків здійснено пропорційно до поданої громадами потреби, — відзначив Борзов.

До закладів освіти України, нагадаємо, надійшли 50 тисяч нових хромбуків від Google та ЮНЕСКО. Понад дві тисячі з них 11 січня передали вінницьким вчителям. Деталі ТУТ.

 

Читайте також:

Для дистанційного навчання освітяни отримали 50 тисяч хромбуків. Скільки Вінниця та область?

Вінницькі освітяни отримали понад дві тисячі хромбуків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Аліса Тітова

    Гарна підтримка освітян.
  • Ivan Sobzyk

    Да ви що приїхав бог і подарував-прямо зі своєї кишені . Совкодрочери-задріпані.

keyboard_arrow_up