Вінницькі освітяни отримали понад дві тисячі хромбуків

Вінницькі освітяни отримали понад дві тисячі хромбуків
  • До закладів освіти України надійшли 50 тисяч нових хромбуків від Google та ЮНЕСКО. Понад дві тисячі з них передали вінницьким вчителям.

Спільно з МОН команда Мінцифри продовжила ініціативу «Ноутбук кожному вчителю». Попри війну українські вчителі продовжують освітній процес та проводять уроки онлайн навіть з укриттів. Щоб бути на зв'язку з учнями, їм необхідна техніка.

Хромбук (англ. Chromebook) — ноутбук або планшет з обмеженими можливостями виробництва фірми Google, що працює на операційній системі Chrome OS. Призначений для використання, насамперед, при підключенні до мережі інтернету, з більшістю додатків і даних, що знаходяться на «хмарі». Хромбук є прикладом тонкого клієнта. Головною особливістю цих комп’ютерів є короткий час запуску.

У межах ініціативи з жовтня 2022 року до січня 2023 цей рік по регіонах України доставили всі заплановані 50 тисяч ноутбуків:

Окрім цього, вчителі отримали можливість безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця року. Це набір інструментів для онлайн-комунікації між учням і вчителями, які дають змогу організувати дистанційне навчання і зробити його продуктивнішим. Зокрема, проводити онлайн-уроки, публікувати й перевіряти домашні завдання тощо.

Відео дня

«Ми розвиваємо освіту навіть в умовах війни. Щоб українські професіонали могли створювати інноваційні рішення у всьому світі. Вчителі продовжують навчати учнів в укриттях навіть під час повітряних тривог, проводять уроки онлайн і дають змогу здобувати якісну освіту. Ініціатива “Ноутбук кожному вчителю” дасть змогу освітянам не переривати освітній процес і бути на зв'язку з учнями», — зазначив Віцепрем'єр-міністр, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

 

Читайте також:

Чотири учениці з Вінниччини стали стипендіатами Президента України

У садочку облаштували укриття, де зможуть сховатися понад 300 діток

Внаслідок ракетних ударів на Вінниччині пошкоджений 21 заклад освіти

ТОП вишів України 2022 року. На яких позиціях в рейтингу університети Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Коля Берецкий

    Дітям теж їх треба,а не тільки вчителям.
  • Николай Фефелов

    Потрібно закінчити цю нікому не потрібну науку то світла нема а як є світло то нема зв'язку як вчитися аивони новобуки дають вчителям дітям дайте
  • Галя Андрусина

    Ще б школи забезпечили б світлом а то діти в темноті на уроках,і батьки думають за що купити лампи,а корівника це не хвилює 😡😡
  • Ольга Лапчевская

    Цікаво, хто отримав у нашому місті?)))))
    Могилів- Подільський. )))))
    Вчителі,вихователі,напишіть,хто отримав?🤭🤫

keyboard_arrow_up