У школах запрацюють спеціалісти з безпеки. Які задачі на них покладаються?

У школах запрацюють спеціалісти з безпеки. Які задачі на них покладаються?
  • Перші 17 спеціалістів з безпеки розпочинають свою роботу в школах. Працюватимуть вони у різних областях, де проходитиме офлайн навчання.

Спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі будуть слідкувати за тим, щоб діти вчасно спускалися в укриття під час повітряних тривог, а також вчити дітей правилам безпечної поведінки. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Питання безпеки є не менш важливим, ніж питання нашої перемоги, це напряму пов’язані речі, 1 сказав Денис Монастирський. — Розробка проєкту розпочалася рік тому, але він буде видозмінюватися відповідно до умов часу. Цей проєкт буде жити тоді, коли буде взаємодія з місцевими громадами і розуміння для чого це потрібно державі, громаді та міжнародним партнерам. І тут всі складові є. Продовження проєкту однозначно буде. Ті школи та громади, які будуть мати таких вихователів безпеки матимуть більше шансів безпечно навчати».

Монастирський зазначив, що перші 17 спеціалістів з безпеки в освітньому середовищі поїдуть в різні області України, в 17 громад. Про які саме міста йдеться, не поінформували.

Відео дня

У департаменті освіти ВМР, нагадаємо, розповіли, як триває підготовка до нового навчального року. Наразі відомо, що понад 80% батьків не хочуть відправляти дітей до школи, надаючи перевагу заняттям в онлайні. Деталі у матеріалі:

До речі, спеціалісти перевірили камери, які влаштовані у 36 вінницьких школах. Камери відеоспостереження виведені на Ситуаційний центр, працівники якого відслідковують дотримання порядку у навчальних закладах.

 

Читайте також:

Внаслідок ракетних ударів на Вінниччині пошкоджений 21 заклад освіти

ТОП вишів України 2022 року. На яких позиціях в рейтингу університети Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up