У Міносвіти пояснили, які російські твори залишаться у шкільній програмі

У Міносвіти пояснили, які російські твори залишаться у шкільній програмі
  • У етері телемарафону Юрій Кононенко, керівник управління загальної середньої й дошкільної освіти МОН, повідомив, що від 1 вересня школярі будуть вчитися за оновленою програмою.
  • Й у програмі зі світової літератури все ж залишать твори, які написані російською.

Винятком стануть письменники, які писали російською мовою, але їхня творчість була тісно пов'язана з Україною – Гоголь, Булгаков, Ільф та Петров тощо. Під «тісно пов'язані з Україною» мається на увазі «народилися в Україні, або довгий час жили в Україні, або зображали у своїх творах українську тематику», як пояснив Кононенко.

Вже створена робоча група в МОЗ, яка напрацьовує оновлення навчальних програм шкільних предметів, зокрема світової літератури, української та всесвітньої історії, географії, захисту України.

— Микола Гоголь, це фактично наш український письменник, який дуже багато зробив для української культури. Або Володимир Короленко, так само буде вивчатися твір Михайла Булгакова «Собаче серце». У програмі залишиться вивчення твору Анатолія Кузнецова «Бабин Яр», тому що це знаковий твір, документальний, який тісно пов'язаний з трагічною подією, яка була на території України. Твір, як-от «12 стільців» Ільфа та Петрова, також вивчатиметься в шкільній програмі, — розповів Юрій Кононенко.

Відео дня

Нагадаємо, у Вінниці стартував другий потік безкоштовних офлайн-курсів розмовної української мови.

 

Читайте також:

Школа під час війни: що потрібно робити вчителям, якщо на уроці оголосили тривогу

Новий навчальний рік: які зміни чекають на українських школярів з 1 вересня? 


 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up