Проєкт «Вільна українська» вчергове об’єднав близько дві сотні слухачів

Проєкт «Вільна українська» вчергове об’єднав близько дві сотні слухачів
  • У Вінниці стартував другий потік безкоштовних офлайн-курсів розмовної української мови.
  • У складі 10 груп майже 200 учасників з-поміж вінничан та внутрішньо-переміщених осіб долучилися до проєкту «Вільна українська». Серед їх числа 25 підлітків.

Про це повідомляє вінницька міська рада.

Забезпечують викладання курсів, як і раніше, учителі-філологи вінницьких шкіл. Цього разу зустрічі відбуваються на базі 6 комунальних закладів міста. Учасники зможуть удосконалювати своє мовлення протягом 24 занять.

Для впровадження курсів досвідчені фахівці підготували змістовний шеститижневий інтенсив. Програма курсів «Вільна українська» включає мовленнєвий практикум, ситуативне діалогування, виразне читання, артикуляційні вправи, лінгвістичні ігри та багато інших практик.

Відео дня

Окрім того, на курсах можна довідатись про цікаві безкоштовні медіаресурси, які стануть корисними при самостійному вивченні української.

«Сьогодні ми є свідками того, з яким прогресом зростає прагнення наших громадян ідентифікувати себе істинними українцями — носіями самобутньої мови та автентичної культури. Ми раді, що подібними проектами, як от «Вільна українська», ми можемо забезпечити такі запити у самовдосконаленні», — коментує директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Хто може приєднатися?

Доєднатися до груп пропонують усім охочим підліткам (12-17 років) та дорослим з-поміж вінничан та переселенців, які наразі проживають у Вінницькій громаді.

Як це зробити?

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/yfMS52F394kkvPq38 Кількість місць обмежена.

У Вінниці, 6 червня 2022 року, нагадаємо, розпочався проєкт «Вільна українська», у межах якого місцеві жителі та внутрішньо переміщені особи можуть відвідувати клуби з вивчення мови. На курси одразу записалися 200 підлітків та дорослих, які проживають у Вінницькій громаді. До викладання залучили найдосвідченіших учителів-філологів.

Заняття проводять у школах, бібліотеках та у підліткових клубах. Доповнює програму курсів ініціатива «Навчай українською», що впроваджена у межах всеукраїнського марафону «Єдині». Модератори проєкту пропонують слухачам онлайн-вебінари та лекції, аби якнайшвидше опанувати українську мову.

За результатами попереднього анкетування, учасники курсів прагнуть вільно розмовляти українською в побуті, позбутися суржику, легко висловлювати думки та засвоїти нові правописні норми.

 

Нагадаємо, завершується перший потік курсів «Вільна українська». До участі в ньому було залучено 174 дорослих та 26 молодших слухачів і слухачок з-поміж вінничан та внутрішньо переміщених осіб.

 

Читайте також:

Вінничанка Дарина Красновецька співала на конкурсі краси Miss Supranational 2022

«Ми з України»: наші зірки виконали потужний хіт літа 2022 року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up