Технологія «розумного» будинку. В Хуторах відкрили дитячий садочок на шість груп

Технологія «розумного» будинку. В Хуторах відкрили дитячий садочок на шість груп
  • Вчора, 23 грудня, у Вінницькій громаді відкрили новий садочок на шість груп у Вінницьких Хуторах.
  • Сучасний і комфортний, зі спортмайданчиком та ігровими зонами заклад розташований на Немирівському шосе, 94-к.
  • Цей садочок зможуть відвідувати 110 дітей. При його будівництві використовували технології «розумного» будинку. 

Вінницько-Хутірський садочок збудували у рамках співпраці з інвесторами.

— Будівництво здійснювалося за кошти інвестора, загальна вартість будівлі, тіньових навісів та котельні — 27, 2 мільйонів гривень. За кошти з бюджету територіальної громади придбали необхідне обладнання та інвентар на суму – 4,5 мільйонів гривень, — розповідають у прес- службі Вінницька міська рада.

Технологія «розумного» будинку

У закладі є «розумна» система водопостачання — запрограмовані різні температурні режими залежно від цілей використання, а також автоматизована вентиляція, що дозволяє забезпечити оптимальний мікроклімат в приміщеннях.

Відео дня

В харчоблоку встановили обладнання:

  • пароконвектомат, холодильники, морозильний стіл, мийки. Облаштували за сучасними технологіями й пральню.

Придбали для садочку меблі, постільну білизну, килими, миючі засоби та канцтовари. Також – комп'ютерну та мультимедійну техніку, посуд, господарські товари, іграшки, спортивне обладнання та інвентар, музичне обладнання.

У приміщенні  на 1-му та 2-му поверхах встановили незалежні приточно-витяжні системи з водяним та електричним підігрівом повітря.

На харчоблоці — окрема незалежна витяжна система. Ці системи повністю автоматизовані та автономні, зі своїми температурними та часовими графіками. Підведена «розумна» система водопостачання з різним температурним режимом:

  • для миття рук дітей — 30℃;
  • для миття посуду у буфетних — 50℃;
  • на харчоблок — 70℃.

Садочок розрахований на 110 місць.

Загалом — шість груп: дві для дітей раннього віку та чотири - для дітей дошкільного віку. 

Керівник Вінницько-Хутірського закладу дошкільної освіти Вінницької міської ради Галина Іщенко розповіла, що на території дитячого садка є 6 ігрових майданчиків з тіньовими навісами та один спортивний майданчик.

«Територія садочка досить велика, що дозволило зробити ігрові майданчики просторими, наповнити їх обладнанням. Тут є пісочниці, гірки, балансири та інші елементи, майданчики мають м'яке гумове покриття для безпеки дітей. Маємо гарний сучасний спортивний майданчик з мініполем для футболу, спеціальними тренажерами, баскетбольним кільцем. Це дозволить зробити заняття фізкультури цікавими, сучасними та різноманітними. Є просторі альтанки. Територія повністю освітлюється, тому тут комфортно і ввечері», — каже Галина Іщенко.

00_SR_02633.JPGВже другий день до садочку ходить Злата. Сьогодні дівчинку привів батько Костянтин.

«Доньці подобається у цьому садочку і нам, як батькам, також до вподоби цей заклад. Ми живемо у Вінницьких Хуторах, тому нам зручно сюди ходити. Поки що Злата у садочку перебуває по 3-4 години, щоб звикла, пізніше буде довше», — зазначив Костянтин.

Нагадаємо, що у цьому році у Вінниці ввели в експлуатацію два дошкільні заклади: окрім садочка на Немирівському шосе, з вересня вже працює новий дошкільний заклад в мікрорайоні Тяжилів. Також завершується реконструкція корпусу садочка №16 на вулиці Зерова — це фактично будівництво з нуля. Цей проєкт реалізується без залучення інвесторів, а власними силами територіальної громади та за співфінансування з державного бюджету.  

 

Читайте також:

Вона сказала: «Так». Біля нового Епіцентру створили величезну автоялинку

Новий рік наближається. Ідеї для створення подарунків від усього серця

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up