Незламність українців: вінницьких школярів запрошують на конкурс «Я — журналіст!»

Незламність українців: вінницьких школярів запрошують на конкурс «Я — журналіст!»
На фото Ліни Яріш: нагородження переможців ювілейного десятого конкурсу «Я – журналіст!» 2019 року
  • Вінницьких школярів запрошують розказати світові про незламність українців.
  • Стартував ХІІІ всеукраїнський конкурс для старшокласників «Я — журналіст!»

1 грудня розпочався прийом робіт на ХІІІ всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст!». Цільова аудиторія конкурсу — учні 8-11 класів загальноосвітніх шкіл, а також учні та студенти профтехучилищ та коледжів. Ключовим словом цьогорічного конкурсу організатори визначили незламність.

Положення про конкурс

Як зазначається у Положенні про конкурс, повне формулювання конкурсної теми звучить так: «Розповідаю світові про незламність українців». Учасники можуть розкривати цю тему, розповідаючи про незламність захисників України на фронті, а можуть висвітлити її на прикладах волонтерської діяльності, роботи вчителів, медиків, енергетиків, журналістів, підприємців, усіх, хто своєю самовідданою працею, своєю незламністю зміцнює Україну в умовах протистояння російській військовій агресії, робить внесок у нашу майбутню перемогу.

Відео дня

Робота може бути підготовлена в будь-якому жанрі, який обере учень — твір-роздум, інтерв’ю, портрет, репортаж тощо. На конкурс прийматимуть статті, фото та відео. Участь безкоштовна. Роботи прийматимуть до 1 березня 2023 року, оголосити підсумки й нагородити переможців планують у квітні 2023 року.

Історія конкурсу

Конкурс «Я — журналіст!» проводиться з 2009 року. Народився він у Рівному, а з 2016 року став всеукраїнським. Відтоді нагородження переможців відбувається у Національній спілці журналістів України.

Щороку конкурс «Я — журналіст!» збирає 500-800 учасників з усіх областей нашої держави. Традиційно найбільше конкурсантів — зі східних і південних регіонів України. Про призовий фонд дбає його організатор, залучаючи, за можливості, меценатів. Роботи переможців і учасників публікують на сайті «Я — журналіст!» за посиланням ij.ogo.ua.

Умови конкурсу «Я — журналіст!» 2022 року можна прочитати за посиланням ТУТ

Довідка:

Організатор конкурсу — секретар Національної спілки журналістів України, засновник Школи універсального журналіста Віталій Голубєв.

Співорганізатори — Видавничий дім «ОГО», Департамент освіти і науки Рівненської облдержадміністрації та Національний університет «Острозька академія». Цьогорічний конкурс проходить за підтримки Рівненської обласної військової адміністрації (начальник Віталій Коваль).

 

Вечір 18 грудня та ніч 19 грудня, нагадаємо, розпочалися на Вінниччині з повітряної тривоги. Окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed. Повідомляють як про успішну роботу сил ППО в різних областях України.

У зв’язку з періодичними обстрілами критичної інфраструктури, нагадаємо, оселі звичайних громадян залишаються без світла, води та тепла. У таких випадках важливо підготуватись та сформувати запаси медикаментів, їжі, води та інших речей, поки ситуація не стабілізується.

 

Читайте також:

Будівництво ТЦ перед ринком та інше важливе за 20 грудня у Вінниці

На Вінниччині облаштували вже 527 Пунктів незламності. Мапа з адресами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up