МОН рекомендує студентам повернутися «за парти» з 1 вересня. Як вам ідея? (ОПИТУВАННЯ)

МОН рекомендує студентам повернутися «за парти» з 1 вересня. Як вам ідея? (ОПИТУВАННЯ)
  • Українські виші мають право самі вирішувати, яку форму навчання обрати з 1 вересня 2023 року — очну чи дистанційну.
  • Втім, МОН України рекомендує керівництву вишів забезпечити надійні укриття впродовж липня-серпня та восени повернути студентів «за парти».
  • Такі рекомендації у Міністерстві мотивують тим, що тривалий дистанційний формат навчання призвів до зниження якості навчання.

МОН рекомендує усім університетам та коледжам навчальний 2023-Й рік розпочати в очній формі навчання та упродовж літа облаштувати укриття. Про це йдеться у листі заступника міністра освіти та науки Михайла Винницького.

— Рекомендуємо закладам вищої та фахової передвищої освіти з 1 вересня 2023 року максимально перейти до здійснення освітнього процесу в аудиторному форматі з урахуванням наявності та місткості укриттів, — зазначає він.

Рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях в зонах бойових дій.

Нагадаємо, що в будь-якому разі рекомендації МОН проходять через фільтр закладів освіти, їх оцінки безпеки. І в разі прийняття рішення про поновлення аудиторного навчання, це обов'язково погоджується з обласними військовими адміністраціями.

Відео дня

Опитування

Ви особисто повернетеся до очного навчання в університеті, якщо виш прийме таке рішення?

 

Читайте також:

У Вінниці для шести шкіл та шести садочків побудують протирадіаційні укриття. Чим вони особливі?

Укриття побудують у чотирьох ліцеях Вінниці. Чи встигнуть до вересня?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач38

    А дітей хто захищати буде у разі обстрілів. Лісовий зовсім з катушок злетів, довбойоб
  • Василий и Светлана Рулько

    Не дуже хороша ідея! За роки ковіду та війни вде всі навчилися працювати он-лайн. У викладачів всі матеріали у відео чи презентаціях, в аудиторіях не завжди є можливість все це принести і якісно представити. Студенти ніхто не пише- всі роблять фото! Але з іншого боку,якщо почнуться вимикання світла та затяжні тривоги, під час яких заняття не проводяться, то яке це буде навчання? Викладачі в укриттях лекцій чи практичних/лаб не проводять..А кому воно потрібно- просиджувати по 2-5 годин в підвалах а потім ще й робити щось самостійно? Це дурня. Формат повинен бути очно-дистанційний. До того ж, восени обіцяють відключення світла, тому вже зараз потрібно думати про те,як мають проходити заняття та всілякі здачі .
  • Марина Нечипорук

    Ідея то хороша,а як проживання у гуртожитках,які майже усі 5 чи 9 поверхові!Хто відповідатиме за дітей?

keyboard_arrow_up