Міністерство освіти назвало предмети, які залишаться у шкільній програмі

Міністерство освіти назвало предмети, які залишаться у шкільній програмі
  • Усі ключові предмети, як природничі, так і гуманітарні, будуть збережні в українській системі освіти. Однак вони будуть більш концентровані.

Про це говорить заява міністра освіти та науки Оксена Лісового в ефірі національного телемарафона, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, МОН не розглядає скорочення ключових дисциплін. Такі предмети, як історія України, українська мова, хімія, фізика, математика та біологія залишаться в освітній програмі.

— Ми говоримо про оптимізацію програми, про їх концентрацію корисними знаннями, про ті дисципліни, якими, можливо, можна пожертвувати. Але це питання експертного розгляду. Можна концентрованіше подати основи здоров'я, наприклад. Це питання експертизи, всі ключові дисципліни й природничі й гуманітарні повинні бути збережені, — сказав Лісовий.

Відео дня

Однак він вважає, що навантаженні та подача інформації має бути розрахована таким чином, щоб враховувалися можливості дитини.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки України оприлюднило правила приймання на навчання для здобуття фахової передвищої та вищої освіти у 2023 році.

 

Читайте також:

Національний мультидисциплінарний тест за кордоном. Розширений список країн

Усе про Національний мультитест у 2023 році: зразки завдань, терміни здачі та які предмети будуть на вибір

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Горшкова

    Слава Богу, що нарешті Міністерство освіти та науки очолив достойний фахівець, вчений та педагог !  Українська освіта врятована !  Прямо не віриться, що ера цих шкарлетів- невігласів, так званих " дохторів наук ", шарлатанів ЗАКІНЧИЛАСЯ !!!

keyboard_arrow_up