Як виглядала зима у Вінниці понад сто років тому: історики зібрали фото

Як виглядала зима у Вінниці понад сто років тому: історики зібрали фото
  • Світлини, як виглядало засніжене місто понад сотню років тому, опублікували на сторінці Центру історії Вінниці. 
  • На цих фото можна побачити пейзажі засніжених П’ятничан.

Цими світлинами Центр історії Вінниці розпочав серію публікацій історичних фото, на яких зображена давня вінницька зима. Старовинні фото та історії про новорічно-різдвяні свята у ваших родинах та в місті упродовж минулого місяця вінничани активно надсилали на сторінку Центру у рамках конкурсу.

Останній має назву «Вінницька зима: сім'я, розваги, місто», що запустив його Центр історії Вінниці. До участі запрошували містян та обіцяють їм призи. Нещодавно на сторінці Центру з’явилися перші чотири фото, де можна побачити зиму у Вінниці понад сто років тому.

«Стартуємо з неймовірними зимовими світлинами з сімейного архіву Генрика Ґрохольського. На них — родинні зимові розваги та атмосферні пейзажі засніжених П’ятничан. Катання на санях, полювання, морозні прогулянки — більше 100 років тому саме такими запам’ятались миттєвості вінницької зими», — пишуть на сторінці Центру історії Вінниці. 

Відео дня

Щосереди та щосуботи упродовж святкових тижнів на сторінці Центру будуть публікувати нові фото за хештегом #вінницька_зима. Також історики пишуть, що виставка «Вінницька зима: сім'я, розваги, місто» зовсім скоро з’явиться у середмісті. 

Читайте також:

Ресторанам дозволили працювати всю ніч на Новий рік (ОПИТУВАННЯ)

Новорічні заходи під час карантину: за все відповідають організатори

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Veronika Sniatinskaya-Kraft

    Хотелось бы ещё подобных материалов с ретро снимками. Мне кажется, на Виолити находила много открыток с пейзажами города, очень люблю его, хоть и теперь не часто приезжаю
  • Маша Василишина

    Як і нині так і 100р.назад,бідні люди в упряжці тягли багатих
  • Alena Hisham

    Навіть і 30 років тому, Вінниця, була така засніжена

    AK reply Alena Hisham

    Логічна хиба. Ви не задумались, що тоді фото теж у гарну погоду могли робити, не по наказу синоптиків?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up