Новорічні заходи під час карантину: за все відповідають організатори

Новорічні заходи під час карантину: за все відповідають організатори
  • Через дев’ять днів ми будемо святкувати Новий рік. У школах та дитсадках готуються до новорічних заходів. Що потрібно знати під час карантину?

Незабаром розпочнуться дитячі заходи, пов'язаних з новорічними святами, адже діти за будь-яких умов сподіваються на диво. Організатори мають непросте завдання. Вони повинні створити атмосферу справжньої казки, але не наразити дітей на небезпеку в умовах пандемії COVID-19.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області розповіли про головні вимоги.

В організованих дитячих колективах повинні:

Відео дня
  • забезпечити дотримання належного температурного режиму в навчальних закладах;
  • заборонити запрошення розважальних колективів та дитячих аніматорів;
  • не дозволяти проведення культурно-виховних заходів за одночасної участі дітей з різних груп/класів;
  • не допускати до участі у заходах дітей з ознаками гострого респіраторного захворювання, підвищеною температурою тіла, а також дітей, які тимчасово не відвідували заклад в зв’язку із хворобою без наявності медичної довідки про стан здоров’я;
  • обмежити конкурси та ігри, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми та персоналом;
  • в приміщенні, де відбувається святковий захід, необхідно забезпечити максимально можливе дистанціювання між дітьми;
  • після кожного заходу слід проводити інтенсивне провітрювання та вологе прибирання приміщення із застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів.

Крім того, керівникам та медичним працівникам навчальних закладів рекомендуємо довести до відома членів батьківських комітетів, які займаються організацією новорічних свят, недопустимість вживання страв домашнього виготовлення та заборонених в дитячому харчуванні продуктів: виробів з кремом, морозива, газованих напоїв, продуктів із штучними барвниками/консервантами/ароматизаторами/підсолоджувачами/підсилювачами смаку та іншими синтетичними домішками. Також, варто зазначити, що купувати продукти необхідно лише у встановлених місцях, за наявності супровідних  документів, які б засвідчували якість, та з вказаними датами виготовлення і кінцевого терміну реалізації.

Відповідльність за організацію і проведення новорічних та різдвяних свят покладається на керівників навчальних закладів.

Солодкі подарунки

Для дітей вінницької громади закупили понад 50 тисяч солодких подарунків. Вручати діткам солодкі новорічні подарунки уже традиція. Помічники Святого Миколая передадуть подарунки у дитячі садки, школи та інші навчально-виховні установи для хлопчиків та дівчаток.

Новорічно-різдвяні свята

Мер Вінниці наприкінці листопада, нагадаємо, розказав, що ялинку в Центральному парку ставити не будуть, а усі новорічні святкування перенесуть в онлайн. Таке рішення прийняли для того, щоб не збільшилась кількість хворих на коронавірус.

Дві казкові локації з'являться на Майдані Незалежності (біля водограю «Мушля») та площа Ліверпуль. Вінничани зможуть помилуватися відомими мультиплікаційними героями та сфотографуватися з ними.

На Європейській площі 6 січня облаштують етнолокацію «Різдвяний дідух» та презентують конкурс «Зіркова феєрія».

 

Різдвяного ярмарку на Європейській площі не буде. Автор петиції «Вінницький Новорічно-Різдвяний Ярмарок на площі Європейські 2020-2021 р. Новий безпечний формат» Олег Безсмертний каже, що святковий ярмарок можна провести у безпечному новому форматі і не наражати нікого на небезпеку. 

Про петицію ми писали у матеріалі: У новій петиції просять повернути святковий ярмарок на Європейську площу. Що думаєте ви?.

Міська рада відповіла на звернення. Вона не підтримала його. Різдвяного ярмарку на Європейській площі не буде.

 

Читайте також:

Відкриття резиденції святого Миколая під питанням, але динозаврів встановлюють

У вінницькому зоопарку підготували нову програму для сімейного відпочинку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up