Зимова рибалка неподалік Вінниці: місця та секрети лову

Зимова рибалка неподалік Вінниці: місця та секрети лову
Взимку ловиться гарна щука на озері «Цукерня»
  • Для справжнього рибалки ловля риби приносить величезне задоволення в будь-який час року.
  • Вінничани розповідають, де у нас найкраща зимова рибалка, та розкривають секрети успішного лову риб.

Взимку, як відомо, можна ловити як з льоду, так і з берега, якщо водойма не замерзла. Вінницькі рибалки Сергій Попко та Георгій Суханенко розповідають про особливості риболовлі в зимовий період.

Короп

Ловля коропа взимку не відрізняється особливою активністю, як в природних водоймах, так і в місцях його штучного розведення. Він вибирає водойми зі стоячою водою і мулистим дном, в яких може відчувати себе в безпеці. Для того, щоб улов взимку був хорошим, його потрібно підгодовувати ще з осені. Важливою особливістю коропа є те, що на прикормлених місцях він може годуватися незалежно від часу доби і пори року.

Відео дня

Рибні місця: водойма села Микулинці та інші.

Карась

Особливістю карася вважається те, що він може жити у воді зі зниженим вмістом кисню. У більшості випадків, щоб пережити холод, він просто заривається в мул і впадає в анабіоз. У тих місцях, де кисню достатньо і присутня велика кількість інших видів риб, особливо хижих, карась проявляє активність і годується протягом усієї зими. Карась — досить теплолюбна риба і досить часто його можна зустріти в місцях виходу джерел з більш теплою водою або поблизу електростанцій. Його можна ловити в тих же місцях, де зустрічаються окунь і плотва, які дуже чутливі до вмісту кисню. Взимку карась клює обережно і повільно, його клювання можна не відразу помітити. Тому снасті для зимової риболовлі на карася повинні бути особливо чутливі. Однією з таких є ловля на мормишку, в якості насадки використовують мотиль. Він довго смакує наживку і далеко не завжди клює на неї. Найсприятливіший час для лову карася — ясна сонячна зимова погода або відлига.

Рибні місця: водойма села Микулинці та інші.
 

Окунь

Краща риболовля на окуня взимку — це перші кілька тижнів після встановлення льоду. Найкращий клювання тримається до кінця грудня. Пізніше окуня доводиться шукати по всій водоймі, але на великі відстані він не переміщається і зимує невеликими зграйками недалеко від берегів, затоплених ярів, в старих руслах річок. Найчастіше воліє ділянки з твердим дном. Дуже холодна вода змушує цю рибу опускатися на глибину. Найкраще він ловиться на блешню або прямовисну блешню, а також силіконові приманки та воблери невеликого розміру. Для наживки варто використовувати дрібний мотиль, шматочки свіжої риби або хробака, личинки бабки.

Рибні місця: водойма с. Микулинці, озеро «Цукерня» та інші.

Щука

Взимку щуку непросто виявити під льодом, а ще складніше — витягнути на поверхню. Вона мешкає в глибоких ямах, біля корчів, каменів тощо. Найбільш активний кльов припадає на період першого льодоставу і відлиги. За рибальськими прикметами щука краще клює в похмурі дні з низькою хмарністю, ніж в ясну і морозну погоду. Взимку вона проявляє певну пасивність, тому зловити її важко. Клює вона різко, тому від рибалки потрібна хороша реакція і вміння правильно і вчасно її підсікати. Добре ловиться на балансир, який за формою нагадує рибку, але особливо-на жерлицю з насадкою з дрібного карася, плотви і окуня. Також на воблери, блешні (вертушки, колібалки, кастмастери), силіконові приманки.

Рибні місця: озера «Цукерня», «Затишне», «Аквамарин» (с. Некрасово), водойма с. Микулинці.

Форель

Вирушаючи за хижаком, потрібно розібратися, на що ловити форель. Важливо також розуміти, що даний вид хребетних не любить зайвих рухів і шуму. Процес повинен проходити спокійно і без різких дій. 

Форель — одна з найпривабливіших і смачних видів риб. Щоб зловити красуню, рибалки вигадують найрізноманітніші способи і застосовують безліч технік. Давайте розберемося, на яку наживку ловити форель? Серед варіантів лову хижака виділяють наступні: воблери, силіконові приманки, а також на пасту. Найбільш універсальним і ефективним вважається ловити форель на блешню. Маючи елементарні навички, рибалка безумовно зловить велику кількість риби. Крім висококласних штучних приманок, рибалка може скористатися наживками тваринного походження, також фррель клює на кукурудзу. Знаючи середовище проживання здобичі і інші особливості, рибна ловля обов'язково дасть свої результати. .

Рибні місця: водойма «Аквамарин» (село Некрасово).

 

Читайте також:

Там, де гори й полонини. Скільки коштуватиме зимовий відпочинок в Україні?

Якою має бути ялинка в рік Металевого Бика? Вінницькі флористи діляться ідеями декорування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Загурський

    Реклама платніка)
  • Тимур Викторович

    Прям у Вінниці? Це напевне привокзальний
  • Борис Карпов

    Тож немає криги яка рибалка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up