Жива легенда Браун і віртуоз Петухов. Як пройшов другий день джазового фестивалю

Жива легенда Браун і віртуоз Петухов. Як пройшов другий день джазового фестивалю
  • В аеропорту «Вінниця» добіг завершення черговий джазовий день. Виступити перед вінницькою публікою приїхали джазмени зі США, Польщі, а також кращі українські виконавці та виконавиці. 

Відкриття Vinnytsia JazzFest-2021 цьогоріч пройшло 1 жовтня у театрі імені Садовського. Вперше для вінницьких глядачів виступили артисти Національної оперети України з бродвейським мюзиклом «Сімейка Адамсів».

На те, аби домовитися про показ вистави у Вінниці, в організаторів пішло два роки. Тому публіці, звісно, не міг не сподобатися мюзикл. Тим паче, що у докарантинному 2019-му його визнали кращим. 

Другий джазовий день кардинально відрізнявся від попереднього. Велика заслуга цього у локації — вперше фестиваль проходить в аеропорту «Вінниця». Окрім «літаків» із українськими виконавцями, впродовж 2-3 днів вінницьке летовище «приймає повітряні борти» з Ізраїлю, Польщі, Нігерії, Анголи, Гани та США. 

Відео дня

Як напередодні влучно помітила продюсерка фестивалю Ірина Френкель: «Кожен концерт не буде схожим на попередній. Різні жанри та різні емоції зіллються у феєричну палітру відчуттів, що зігріють і запалять серце кожного глядача». Так, врешті, й сталося. 

Відкрити фестиваль, себто його аеро-частину, випала честь Першому всеукраїнському молодіжному сесійному джазовому бенду. Цей проєкт називається «Телепортація». Він об’єднав кращих молодих виконавців джазу країни. Приємно, що зібрав усіх воєдино вінничанин Євген Попель, який, до слова, є організатором міжнародного фестивалю саксофонної музики Vinnytsia Adolphe Sax Festival. 

Акомпанував бенд всесвітньовідомій зірці зі США Рею Брауну — живій легенді! Це єдиний син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд і одного з найвидатніших контрабасистів світу Рея Брауна. Також під музику молодіжного бенду заспівала вінничанка Оксана Славна. 

О 20.00 на сцену вийшло одеське тріо Олексія Петухова. Музиканти розповідали про свої подорожі країнами півночі, а потім починали виконувати композиції, які занюрювали присутніх у ті місця.

Далі на сцену вийшов Jazz in Kyiv Band на чолі із неперевершеним ведучим джазових концертів, а у даному випадку бас-гітаристом, Олексієм Коганом. Якщо у залі в цей вечір на сцені був майстер розмовного жанру, то ним безсумнівно був Коган. Крім музики, яку бенд подарував присутнім, Олексій поділився кількома джазовими історіями та вдалими жартами. Пізніше до Jazz in Kyiv Band приєдналася українка з вірменським корінням Лаура Мері: співала кращі композиції американських, європейських та африканських джазменів. 

Завершувати другий джазовий вечір запросили польського саксофоніста Дерека Рубіновського та жіночий квартет O.N.E. Організатори охарактеризували Рубіновського так: «Його енергійний, чуттєвий, іноді шалений стиль, дійсно вражає!». На щастя, побачити і почути виступ цієї талановитої людини можна й сьогодні, 3 жовтня на заключному фестивальному дні. 

VINNYTSIA JAZZFEST-2021 реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду і Державного агентства розвитку туризму.

Генеральний інформаційний партнер — «20 хвилин».

Читайте також:

«Це все Аддамси»: у Вінниці грандіозно відкрили ювілейний Vinnytsia JazzFest-2021

«Джаз у мене в душі»: як завершився Всеукраїнський конкурс юних джазистів

Ювілейний джазовий фестиваль у міжнародному аеропорту: як дивуватиме Vinnytsia JazzFest-2021

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Николай Коваленко

    Як справи з газом а не джазом ?........
  • Andrey Shaforostov

    Я постійно читаю про те, що вже відбулося. Ви пишете колись про те, що планується? Я хочу приймати участь, а не споживати ваші враження.

    Михаил Курдюков reply Andrey Shaforostov

    Андрію, наступного разу читайте уважніше) Ми майже завжди анонсуємо події. Ось про джазовий фестиваль:

    https://vn.20minut.ua/Kult-podii/yuvileyniy-dzhazoviy-festival-u-mizhnarodnomu-aeroportu-yak-divuvatime-11431082.html

keyboard_arrow_up