З іспанським присмаком і операми Великого Верді! ТОП концертів Вінницької філармонії у жовтні

З іспанським присмаком і операми Великого Верді! ТОП концертів Вінницької філармонії у жовтні
  • Артисти Вінницької обласної філармонії імені Миколи Леонтовича у жовтні здивують вінничан і гостей міста шістьма незабутніми концертами.
  • Будемо насолоджуватись вишуканою романтикою на музично-поетичному вечорі «Осанна осені», пристрасною іспанською музикою на концерті «З іспанським ароматом», козацькими думами й видовищними танцями з елементами бойового мистецтва на концерті «За честь, за волю, за козацьку долю», ювілейним концертом «Драйвові — 5!» хору «Леонтович-капела», світовими хітами на концерті «Кава з краплями дощу» та оперними шедеврами на концерті «Великий Верді» за участю диригента з Німеччини.

Розповідаємо найцікавіше про кожний концерт, який у жовтні радимо не пропустити у Вінницькій філармонії.

Музично-поетичний вечір «Осанна осені»

У четвер, 5 жовтня, о 18.00 у філармонії глядачів чекає теплий осінній вечір «Осанна осені».

Відео дня

Цей особливий концерт названо так само, як один із поетичних  шедеврів Ліни Костенко, невипадково. Адже це буде не просто музичний, а й поетичний вечір, під час якого всі глядачі переконаються, що осінь по праву вважається найромантичнішим часом року. 

Будемо насолоджуватись чарівним співом саксофона, контрабаса, фортепіано, бандури й голосами провідних солістів філармонії.

— Барви осені дарують нам незабутні враження та емоції. Саме про це і музика Миколи Лисенка, Якова Степового, Мирослава Скорика, Олександра Білаша, Жозефа Косма, Астора П’яццоли та натхненні поетичні рядки українських авторів, — розповідають про концерт артисти філармонії. — Концерт «Осанна осені» — це прекрасна можливість насолодитися красою осені і надихнутися романтичною музикою та поезією!

У цей вечір для всіх гратимуть і співатимуть: заслужена артистка України Наталія Вікленко (сопрано), Йосип Машталяр (баритон), Володимир Полторацький (тенор), Олександр Подолян (баритон), Олександр Веретельніков (контрабас), Станіслав Сапожніков (саксофон), Катерина Любчик (бандура), Оксана Михайлишена (фортепіано), Марія Александрова (фортепіано), Ірина Журавель (художнє слово), заслужена діячка мистецтв України Тетяна Сніжко (музикознавець).

Концерт «З іспанським ароматом» оркестру «Арката»

Всі, хто закохані у країну-фієсту Іспанію, не пропустіть 10 жовтня о 18.00 у філармонії яскравий концерт «З іспанським ароматом».

Академічний камерний оркестр «Арката» підготував насичену програму, що відкриє всю красу іспанської музики з її несподіваними змінами темпів, нестримним темпераментом і запальними ритмами.

Надзвичайні твори Хоакіна Туріна, Фернандо Обрадорса та Астора П’яццолли перенесуть усіх глядачів на сонячну набережну, де ніжно заграє море, а сонце створює неймовірні картини.

Солістки концерту: заслужена артистка України Наталія Лановенко (вокал) та Емілія Писаренко-Івлєва (скрипка).

Художній керівник та диригент Академічного камерного оркестру «Арката» — заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі Георгій Курков.

Козацькі думи і танці з елементами бойового мистецтва

Новою концертною програмою «За честь, за волю, за козацьку долю» Академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля» вразить глядачів 12 жовтня о 18.00.

Ви побачите та почуєте козацькі думи і балади під пронизливий супровід бандури, вражаючі вокально-хореографічні постановки з елементами бойового мистецтва, ліричні і патріотичні пісні, які зміцнюють дух, бадьорять і демонструють козацьку міць і нескореність. 

Заворожуюче звучання хору та унікальні голоси солістів, видовищні хореографічні постановки і неймовірні трюки артистів балету, та, звісно, запальні оркестрові композиції вразять всіх!

Концерт до 5-річчя хору «Леонтович-капела»

На свій перший ювілей і концерт «Драйвові — 5!» 17 жовтня о 18.00 у філармонію всіх запрошує Подільський камерний хор «Леонтович-капела».

— Нам — 5! І всі ці п'ять років колектив зростав, здобував перші творчі нагороди, представляв нашу країну, беручи участь у багатьох міжнародних проєктах, — розповідають хористи. — Молоді, креативні, драйвові, яскраві, талановиті, амбіційні та водночас працьовиті і цілеспрямовані — саме такими є всі артисти нашого колективу.

Під час ювілейного концерту «Леонтович-капела» почуємо кращі зразки української та зарубіжної хорової музики у нових, яскравих прочитаннях та постановках.

Художня керівниця Подільського камерного хору «Леонтович-капела» — заслужена діячка мистецтв України Ольга Бабошина, хормейстери — Максим Заливадний та Ганна Ткачук, ведуча — Вероніка Ганай.

«Кава з краплями дощу» від ансамблю «Експромт»

Свою нову романтичну програму з інтригуючою назвою «Кава з краплями дощу» Ансамбль солістів «Експромт» презентує 19 жовтня о 18.00.

— Цього осіннього вечора ми зігріємо вас неймовірно «ароматними» композиціями, душевним виконанням українських та світових хітів різних часів, що не залишать байдужим нікого! — обіцяють артисти.

«Love of my life», «Залишені квіти», «Намалюй мені ніч», «Can't take my eyes off of you», «Відлуння твоїх кроків» та багато інших хітів, що вже стали класикою, зігріють серця всіх глядачів.

Музичний керівник ансамблю — Олег Прокопчук (гітара).

Солісти: Олександр Заводовський (клавішні), Костянтин Алексич (ударні), Сергій Сотніченко (бас-гітара), Наталія Бурмістрова (вокал), Ольга Плакидюк (вокал), Антон Лазаренко (вокал).

«Великий Верді» і диригент з Німеччини

Симфонічний оркестр Вінницької філармонії 25 жовтня о 18.00 чекає всіх вінничан і гостей міста на приголомшливому концерті «Великий Верді».

У програмі концерту — увертюри та віртуозні арії із всесвітньовідомих опер «Бал-Маскарад», «Ріголетто», «Аіда», «Трубадур» і «Травіата».

Диригентом концерту виступить Максиміліан Джанетті з Німеччини. 

— Запрошуємо всіх вінничан і гостей міста на незабутній вечір оперних шедеврів до 210-річчя з дня народження Великого Верді, — запрошують артисти оркестру. — Джузеппе Верді — італійський композитор, чий блискучий і неповторний геній подарував світові чудові твори, які й досі залишаються недосяжною вершиною оперного мистецтва.

Солісти концерту: народна артистка України Ірина Швець (сопрано), заслужена артистка України Наталія Лановенко (сопрано), Володимир Полторацький (тенор), Йосип Машталяр (баритон).

Квитки на всі концерти Вінницької філармонії можна придбати на сайті afisha.vn.ua, а також у всіх касах «Афіша Вінниці».

Читайте також:

Сергій Жадан у Вінниці: «Сьогодні українська література — це не просто тексти на папері»

«Це більше, ніж просто картини!» Про виставку на честь Героїв, що здобула рекорд України

Зібрали більше двох мільйонів гривень на ЗСУ завдяки благодійним концертам і аукціонам

Найкращі кінопрем'єри жовтня: що подивитись

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up