Вперше у Вінниці! Сьогодні київський Малий театр покаже особливу виставу про кохання і стосунки 16+ «Двоє»

Вперше у Вінниці! Сьогодні київський Малий театр покаже особливу виставу про кохання і стосунки 16+ «Двоє»
  • Один із найцікавіших театрів країни — Український малий драматичний театр — сьогодні, 5 серпня, з гастролями приїде у Вінницю.
  • О 18.00 у концерт-холі «Mont Blanc» буде підкорювати серця вінничан своєю найінтимнішою виставою 16+ «Двоє».
  • Неординарна постановка заснована на реальних подіях. У головних ролях — зірки відомих серіалів та наша талановита землячка Лариса Шелоумова.

«Двоє» — сучасна і глибока постановка, яку із дня прем’єри у листопаді 2021-го неабияк полюбили глядачі у столиці, а нещодавно оцінили всі на міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії», що проходив на підтримку Херсонщини.

Вистава є креативним дослідження близькості між чоловіком та жінкою, даючи відповідь на запитання: що таке «любов» сьогодні і чи відрізняється вона від «любові» в минулому?

Жанр вистави режисер-постановник та художній керівник Малого театру Дмитро Весельський визначив, як «напівслова та натяки», адже разом із чудовими акторами глядачі поринуть у світ кохання та стосунків, важливості деталей, пізнання один одного та самих себе.

Відео дня

Правда про стосунки чоловіка і жінки

Вінничани побачать кілька десятків коротких, непов’язаних між собою спостережень про стосунки чоловіка і жінки. В основі епізодів — історії із життя акторів та акторок та їх близьких, а також сюжети про любов із класичного мистецтва, переосмислені через призму сьогодення.

— Тема стосунків між двома людьми належить до переліку тих тем, які ніколи не вичерпають своєї актуальності. Досліджувати цей інтимний простір між двома — цікаво незалежно від зовнішніх обставин, — зазначає у своїх інтерв’ю режисер Дмитро Весельський. — Імпульсом для задуму вистави стало бажання уважніше поглянути всередину себе. І бажання спровокувати інших теж зосередитися на собі. Матеріал для епізодів, в першу чергу, шукали у власній пам’яті, у власному сьогоденні, у власних стосунках, у власних партнерах. Насправді вистава задумана трансформером-конструктором, як вічний work in progress, і епізоди у ній мають змінюватися, оскільки змінюються ті, хто їх виконує, їх ставлення до життя і стосунків. Це документальна вистава. Епізоди в ній не гостросюжетні і не парадоксальні. Вони такі, якими вони дійсно були. Ну чи могли б бути.

Ще одна цікавинка — вистава здивує прийомом відкритого закулісся. Все те, що в театрі зазвичай старанно приховується від глядацького ока, тут навпаки стане об'єктом демонстрації.

— Вінниця, пропонуємо вам зблизитись ще більше, підслухавши і підглянувши за реальністю на нашій виставі «Двоє», — запрошує трупа Малого театру. — «Двоє» — це випадково підслухана розмова за сусіднім столиком. Це зустріч поглядами з незнайомцем, трохи довша, ніж варто було… Це усвідомлення, що твоя подруга — насправді, більше, ніж подруга… Це жарт, з якого посміялася лише вона… Це вазон, який ви посадили разом… Це мирка після сварки… Це доторки, які ніби нічого не означають… Це слова, які треба було тоді сказати… Це вона і її теперішній бойфренд з тупою зачіскою… Це дурнувата усмішка на твоєму обличчі, з якою неможливо боротися… Це новий рік у моїх, Різдво — у твоїх… Це його парфуми на твоєму волоссі… Це ваш таємний стікерпак… Це коли під фоткою в інсті 400 лайків не важливі, а один — важливий… Це щось лежить не на своєму місці… Це доторки, які вже дійсно нічого не означають… А під час війни це ще й рішення не їхати за кордон без нього, спільний донат на підтримку ЗСУ замість спільної вечері в ресторані, ненависть, яка зближує. «Двоє» — це не тільки в радості, а й в горі…

У ролях — зірки кіно і наша красуня Лариса Шелоумова

Як зізнаються глядачі, що вже бачили «Двоє» у Києві, вистава неймовірно цікава і чуттєва, залишає після себе відчуття тієї самої зворушеності, а ще — враження, яке виникає, коли їдеш з вечірки і тобі трохи сумно, бо було круто, неповторно, і хочеться, щоб було нескінченно.

У головних ролях вінничани побачать зірок нового українського кіно, яких ми всі любимо і добре знаємо завдяки фільмам і серіалам.

Зокрема, у Вінницю приїде зірка серіалу «Кріпосна» та фільмів «Заборонений» і «Сторожова застава» Слава Красовська, відомі актори Сергій Радченко («Довга дорога до щастя», «Колишня», «На твоєму боці», «Гречанка», «Таємниця Марії», «Дві матері»), Юрій Кулініч («Погані дороги», «Кіборги», «Мати апостолів», «Королі репу»), Данило Мірешкін («Чорний ворон», «Доньки-матері», «Сонячний листопад», «Таємниці», «Пес»), Ксенія Данилова («Чорний ворон», «День сонця», «Специ», «Мій хлопчику», «Папаньки 3», «Любов матері», «Підкидьок», «Хороший хлопець»), Вероніка Шостак («Брати. Остання сповідь», «Поводир», «Тарас. Повернення», «Лікар Ковальчук», «Кріпосна», «Король Данило»), Олександр Іванов («Дон Жуан із Жашкова», «Голос», «Людина з фотоапаратом», «Чужі гріхи», «І будуть люди»), Максим Кущов («Діагноз», «Карасі»), Станіслав Весельський та Марія Моторна («Сага», «Спіймати кайдаша», «Маршрути долі», «Здамо будиночок біля моря», «Дівчина з персиками», «Жіночий лікар»).

— Мої вінницькі друзі, знайомі та просто хороші люди! Ми з Малим театром мчимо грати виставу «Двоє» у Вінниці, тому — давайте до нас. Буде класно, от прям можу закластися своєю рудою зачіскою! — гарантує акторка Марія Моторна. — Посміємося, погорюємо та складемо прекрасну компанію одне одному!

Також одну з ролей у виставі «Двоє» зіграє Лариса Шелоумова — наша талановита землячка-вінничанка, яка свого часу навчалася у Вінницькому училищі культури і мистецтв ім. М. Леонтовича, а нині є провідною акторкою Малого театру і також активно знімається у кіно та серіалах («Черговий лікар», «Сага», «Коп з минулого», «Тримай біля серця», «Жіночий лікар»).

— Мій рідний Малий театр з виставою у моєму рідному місті. Віннице, чекаю зустрічі! — запрошує Лариса Шелоумова. — «Двоє» — це вистава, де кожен актор розуміє про себе, що він ще той персонаж, коли нікого не грає.

Приходьте сьогодні, 5 серпня, о 18.00 у «Mont Blanc» знайомитися з чудовим Малим театром та відкривати нових себе, підглянувши за реальністю на виставі «Двоє».

Квитки (від 240 до 390 гривень) можна придбати на сайті afisha.vn.ua

Читайте також:

Феєрія танців, сакральна прем’єра і вечори Городинського та Івасюка. Чим здивує Вінницька філармонія у серпні?

Фільм із вінницькою акторкою Оксаною Бандурою буде змагатися за нагороду Венеційського кінофестивалю

Режисер Олександр Ковшун: «Маємо пройти через вогонь і вистояти»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up